DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072755-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi

ABONE OL
31 Ekim 2022 16:21
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarsılmadan ve yorulmadan cumhuriyete bağlı kalacaklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Biz cumhuriyetimizi seviyoruz, bağımsız olmak istediğimiz için seviyoruz, kadın erkek eşitliğine inandığımız için seviyoruz, medeni bir ülke olmak istediğimiz için seviyoruz. Birlik ve beraberlikle her zorluğu yeneceğimize inandığımız için seviyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyoruz!” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü akşamı fener alayı düzenlendi.

Fener Alayı, Alparaslan Türkeş Meydanı’ndan saat 19.30 sıralarında Keşan Belediye Bandosu’nun marşları ile başladı ve Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda Zerlenis Bandosu’nun konseriyle son buldu.

Fener Alayı yürüyüşüne; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve eşi Mukaddes Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlan Saz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi üyeleri, birim amirleri, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Keşanlılar ellerinde bayraklarla, Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Anafartalar Caddesi üzerinden Keşan Atatürk Stadyumu’na yürüdü.

Yürüyüş güzergahındaki esnaflar ve vatandaşlar da balkonlarından korteje bayraklarla eşlik etti.

Kortej yürüyüşü sonrasında spor salonu önünde kurulan kürsüye gelen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

“99 YIL ÖNCE BUGÜN 29 EKİM’DE YENİDEN DİRİLDİK”

Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü kutlayan Helvacıoğlu, “Zaferler yazanların izinden gidenler Cumhuriyetimize ve Atatürk’ümüze sevdalananlar fener alayımıza şeref verdiniz bayram coşkumuza ortak olmaya hoş geldiniz. Bu akşam fener alayımıza katılan, ruhunu Kuvay-i Milliye’den alan, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanan hepinize kalpten teşekkür ediyorum. Cumhuriyete sarsılmaz bir inançla adanmış, Mustafa Kemal Atatürk’e yürekle bağlanmış, tüm Keşanlı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Zihni fenerler gibi aydınlık insanlarımız bu gece burada, ruhları meşaleler gibi sımsıcak kadınlarımız burada, kalpleri alev topu gibi Keşanlılar burada.  Bu gece cumhuriyetin yarınları Keşan’ın çocuklarını görüyorum. Marşlar gibi coşkulu Keşan gençliğini görüyorum..! Cumhuriyetimizin gölgesinde, atamızın izinde yürümeye hazır mıyız? Bir şeyi lütfen unutmayalım yıllar önce her şeyimizi kaybetmiştik, bir milli mücadeleye girişmiştik. Sakarya’da, Dumlupınar’da büyük taarruzda savaştık. Kahramanca dövüştük. Sonunda büyük bir zafer elde ettik. Ve 99 yıl önce bugün 29 Ekim’de yeniden dirildik.” dedi.

“BİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SEVİYORUZ”

Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyeti ilan edip medeni bir ülke kurduk. Cumhuriyeti kuranlara minnettarız, Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun. Çanakkale’de düşmana direnenleri, Samsun’a umut olup çıkanları, Erzurum’da, Sivas’ta kongreler düzenleyenleri unutmayacağız. Bozkırın ortasında meclis açanları, demokratik bir cumhuriyet kuran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmayacağız. Bugün şarkılar söyleyeceksek, bunların hepsini mücadele ede ede, bize yurt bırakanlara borçluyuz vatanımız varsa, esir değilsek, şu güzel Keşan bizimse bunu Atatürk’e borçluyuz. Herkes bilsin ki; ‘Birinci vazifemiz; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’ Her yer tükense, her yer yorulsa, Keşan cumhuriyet kararlılığından vazgeçmeyecektir…! Biz yolumuzdan milim sapmadan, Atatürk’ün izinde çalışmaya devam edeceğiz. Sarsılmadan ve yorulmadan cumhuriyete bağlı kalacağız. Biz cumhuriyetimizi seviyoruz, bağımsız olmak istediğimiz için seviyoruz, kadın erkek eşitliğine inandığımız için seviyoruz, medeni bir ülke olmak istediğimiz için seviyoruz. Birlik ve beraberlikle her zorluğu yeneceğimize inandığımız için seviyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyoruz…! Kuvayi Milliye kahramanlarımızın, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın Atatürk ve silah arkadaşlarının mekanları cennet olsun. Canlarını bu ülkeye feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şanlı gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Altını kalın çizerek tekrarlamak istiyorum; cumhuriyeti onlar kurdu, cumhuriyeti biz koruyacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar Zerlenis Bandosu’nun seslendirdiği şarkılar eşliğinden doyasıya eğlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.