DOLAR 32,5995 0.35%
EURO 34,8137 0.16%
ALTIN 2.508,911,00
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20977212,61%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇYDD, “Yasal süreç başlatacağız”

ÇYDD, “Yasal süreç başlatacağız”

ABONE OL
20 Aralık 2021 10:25
ÇYDD, “Yasal süreç başlatacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Partili Gökkuş’un, ÇYDD Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’a yönelik sözleri ile ilgili olarak yasal süreç başlatılacağını duyurdu.

ÇYDD Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, yaptığı açıklamada, İBB Ak Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un ÇYDD Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

“YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞİZ”

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un Türkan Saylan’a yönelik ‘Biz buradayken onun adı yaşatılmayacak’ sözlerini hatırlatan Yılmaz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Aralık ayı toplantılarının 3. oturumunda, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Beşiktaş Arnavutköy’de yaşamının sonuna kadar yaşadığı sokağa adının verilmesine ilişkin önerinin nedensizce bekletilmesi konusunun gündeme taşınması üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un konu hakkında yaptığı açıklamayı ve Türkan Saylan için kullandığı hadsiz beyanları şiddetle kınıyor ve iade ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, Türkan Saylan sadece bir tıp doktoru değil, bilim insanı, yazar ve eğitimci kimliklerinin yanı sıra gerçek bir yurtsever olarak ülkemizin her kesimine yardım eli uzatmış, yaptığı öncü çalışmalarla toplumda bir aydınlanma ve çağdaşlaşma idealizmi yaratmıştır. Türkan Saylan “ortak değerlere saygı duymayan bir kişi değil, ömrü boyunca toplumda “ortak değerler yaratmak için çalışan bir aydındır. Türkan Saylan bir toplum önderidir ve Türk Halkı tarafından çok büyük bir saygı ve sevgi görmüş. toplumun ortak bir değeri olmuştur. Türkan Saylan’ı anlamamış olanların, O’nun yıllar önce yaptığı uyarıları görmemiş olanların ülkemizi getirdiği siyasal, ekonomik ve toplumsal durum ortadadır. Böyle bir tutum karşısında bu kişilerin Türkan Hoca’yı anlamasını beklemek boşunadır ancak hayatını Anadolu çocuklarının eğitimine adamış Türkan Saylan’a ve ülkemiz için yaptıklarına hepimiz saygı duymak zorundayız. ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanı ve ülkemizin gururu Prof. Dr. Türkan Saylan hakkındaki haddini aşan beyanlar hakkında yasal süreç başlatacağız. Laik ve demokratik Cumhuriyetimizin değerlerine zarar veren bu söylemler karşısında durmaya ve tarih sayfalarında her zaman idealleri, yaptıkları ve kişiliğiyle yer alan Türkan Saylan’ın ışığı altında çağdaş bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.