DOLAR 32,4367 0.21%
EURO 34,8695 0.01%
ALTIN 2.398,960,14
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19159211,71%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dadı hem erkek hem de cinayetin faili çıktı

Dadı hem erkek hem de cinayetin faili çıktı

Edirne’nin Havsa ilçesinde yıllar önce işlenen cinayet ve failinin büyük değişimi Türkiye gündemine damga vurdu.

ABONE OL
13 Nisan 2024 15:33
Dadı hem erkek hem de cinayetin faili çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Havsa ilçesinde yıllar önce işlenen cinayet ve failinin büyük değişimi Türkiye gündemine damga vurdu. Yasak aşk hikayesinden, 8 yaşındaki H.K.’nin öldürülmesine, bu cinayetten de cinsiyet değiştirme olayına kadar yaşanan süreç sosyal medyada gündem olurken, ünlü Youtuberlar da konuyu işleyerek gündemde tutmaya devam etti.

Geçtiğimiz günlerde M.A. isimli bir vatandaş, eşi R. A. ile arasındaki sorunları çözmek maksadıyla Esra Erol’un programına katıldı. Ancak program esnasında R.A.’nın babası, damadının kızını Dadı M. ile aldattığını ve bunun kanıtı olarak telefonunda mesajlar bulduğunu iddia etti. Bu suçlamalar üzerine A. ailesinin çocuklarına bakmak için tutulan Dadı M. Esra Erol’un programına katılmasıyla peşi sıra ortaya çıkan gerçekler süreci başladı.

“DADI M. HAVSA’DA KÜÇÜK KIZI ÖLDÜREN S.Ş. OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Bir masaj salonunda masörlük yapan ancak M.A. tarafından çocuk bakıcısı olarak işe alınan Dadı M. için Esra Erol’a yapılan bir ihbar, olayları tamamen farklı bir boyuta taşıdı. Programa yapılan ihbarda, Dadı M.’nin 2011 yılında Edirne Havsa İlçesi’ne bağlı Şerbettar Köyü’nde 8 yaşındaki H.K’yi öldürdüğü ve bu suçtan dolayı 9 yıl hapis yattığı herkesi şaşırtırken, Dadı M.’nin aslında cinsiyet değiştirdiği ve gerçek adının S.Ş. olduğu gerçeği karşısında adeta tüm Türkiye dondu kaldı. Bu ortaya çıkan gerçekler karşısında yaşanan aldatma olayı ise adeta gölgede kaldı.

“HAPİSTEN ÇIKTIKTAN SONRA CİNSİYET DEĞİŞTİRDİ”

Cinayeti işlediğinde 18 yaş altında olduğu için 9 yıl hapis yattıktan sonra cezaevinden çıkarak cinsiyet değiştiren M., bazı itiraflarda bulundu. Cinayeti aslında kendisinin işlemediğini, amcasının işlediğini ve annesi tehdit edildiği için suçu üstlenmek zorunda kaldığını iddia etti. M.’nin açıklamasında suçu annesinin üzerine attıklarını kendisinin de üstlenmek zorunda kaldığını öne sürerek “Allah’ından bulsun” diye ifade etti.

“DADI M. OLAYINDA CİNAYET VE CİNSİYET DEĞİŞİMİ”

2011 yılında Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Şerbettar köyünde yaşayan 8 yaşındaki H.K., okula gitmek üzere evinden çıktı ancak öğretmeni aileyi arayarak çocuğun okula gelmediğini söyledi. O dönem 16 yaşında olan S.Ş., H.K’nin önce kafasına taş atıp bayıltmış, ardından evlerinin yanındaki metruk bir yapıya çukur kazıp küçük kızı gömmüştü. Tutuklanan S. Ş.’nin 22 ile 25 yıl arası ceza aldığı ancak 18 yaş altında olduğu için 9 yıl hapis yattıktan sonra cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi. Bununla birlikte S.Ş.’nin, tahliyesi sonrası cinsiyet değiştirip kadın olduktan sonra M. ismini alarak masörlük mesleğine başladığı ve olayın ortaya çıkmasına vesile olan M.-R. A. Ailesi’nin hayatına girmesiyle gün yüzüne çıktı. Dadı M.’nin olayı aldatma hikayesinin çok üstünde bir olaya dönüşmesi 2 milyon takipçili ünlü youtuberlarında konuya dikkat çekmesi gündemde kalmasına sebep oldu.

“ÇOCUĞUNUZU EMANET EDECEĞİNİZ KİŞİLERİ ÇOK İYİ ARAŞTIRIN”

Ünlü youtuberlar ise Edirne’de başlayan hikayenin buraya kadar geldiği zincirleme süreciyle kendilerinin de şok olduğunu itiraf etti. Youtuberlar arasından 2 milyon takipçili Burak Güngör’de, ailelere Dadı M. olayını işaret ederek, çocuk bakıcısı olarak seçilen, çocukların emanet edileceği kişilerin çok iyi araştırılması gerektiği mesajını verdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.