DOLAR 32,3419 0.19%
EURO 35,1208 -0.19%
ALTIN 2.238,01-0,23
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2058412-6,33%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dantel böceği ile mücadele sürüyor

Dantel böceği ile mücadele sürüyor

ABONE OL
16 Eylül 2020 18:57
Dantel böceği ile mücadele sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, son günlerde bazı mahallerde görülen Dantel Böceği (Coruthyca Ciliata) ile mücadeleye devam ediyor. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Dantel Böceği ile mücadeleye yaklaşık 10 gündür devam ettiklerini; söz konusu böceklerin insan sağlığına herhangi bir etkisi olmadığı söyledi.

Edirne’de özellikle Medrese Ali Bey Mahallesi, Şükrüpaşa Mahallesi ve Fatih Mahallerinde görülen Dantel Böceği (Coruthyca Ciliata) ile mücadele devam ediyor. Şikayet gelen mahallelerde yaklaşık 10 gündür ilaçlama çalışması yaptıklarını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Son günlerde şehrimizin Medrese Ali Bey, Şükrüpaşa ve Fatih Mahallelerinden  küçük beyaz böcek şikayetleri aldık. Biyosidal ekiplerimiz 10 gündür çalışıyor. Bu sabahta çok erken saatlerde şikayet aldığımız mahalleleri dolaşmaya başladık. Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden hocalarımıza fotoğrafları gönderdik. Onlar da bunun dantel böceği olduğunu söylediler. Bu dantel böcekleri aslında zararlı bir böcek türü değil. Daha çok ağaçların yapraklarında hastalık yapıyor” diye konuştu.

Söz konusu böceklerin daha çok Karadeniz Bölgesi’nde bulunduğu belirten Tanrıkulu, “Kocaeli’nin 3 ilçesinde de çok ciddi bir şekilde bu dantel böceklerinde rastlanırdı. Edirne’mizde de son bir hafta, 10 gündür 2-3 mahallemizde gözükmeye başladı. Kurak zamanlarda çok fazla ortaya çıkıyorlar. Rüzgarla savrularak balkonlara geliyorlar. Bu böceklerin herhangi bir hastalık yapma, ısırdığı zaman hastalık taşıma veya mikrop taşıma gibi bir etkileri yok. Hafif dokunduğu zaman ciltte hafif alerjik bir kaşıntı yapıyor.  İlk yağmurda da ağaçlar yıkanacağı için kaybolup gidecekler. Halkımız müsterih olsun. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.