DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.321,630,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22927182,85%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demir’den İdlib çıkışı

Demir’den İdlib çıkışı

ABONE OL
12 Şubat 2020 10:25
Demir’den İdlib çıkışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İdlib’te yaşanan saldırı sonucu askerlerimizin şehit düşmesine değinerek, “Üzülerek ifade etmeliyiz ki, İktidar geçen sefer yaptığı açıklamanın aynısını yapmıştır. Aziz Milletimiz bu laflara artık itibar etmemektedir. Bu saatten sonra gereğinin yapılmasını acil beklemekteyiz” dedi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İdlib’te yaşanan saldırı sonucu askerlerimizin şehit düşmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

“BARIŞ PINARI HAREKATI’NDAN DÖNMEK, BUGÜNLERİ YAŞAMAMIZA SEBEP OLAN HATADIR”

Güvenli bölge oluşturmak için sürdürülen çalışmalara rağmen verilen şehitler sebebi ile gereğinin yapılmasını istediklerini söyleyen Başkan Demir “İdlib’te yaşadığımız hain saldırıyla birlikte hepimizin malumu olan Astana Süreci, Soçi Mutabakatı ve güvenli bölge derken gelmiş olduğumuz bu noktanın vahameti bizi derin bir endişeye sevk etmektedir. Bugün görülmektedir ki, daha önce düşmüş olduğumuz şerhler ve itirazlarımız, maalesef yersiz kaygıların sonucu değilmiş. Ayrıca, uyarılarımızda bizi hiç haksız çıkarmayan hükümetin tüm bu menfi siciline rağmen vatan mevzu bahis olduğunda şartsız destek sunduğumuzu Barış Pınarı Operasyonu’ndan aniden ve izahsız bir şekilde dönülmüş olması da bugünleri yaşamamıza sebep olan bir başka hatadır. O gün de söylemiştik. Bugünde tekrarlıyoruz. Biz, bölgede ki güven ve huzurumuzu temin etmek için hiçbir fedakarlıktan ve atılımdan geri durmayız. Bölgenin huzuru ve sükunu, tam manasıyla tesis edilinceye kadar da geri adım atmayacağız. Peki biz, yarım bırakılan Barış Pınarı Operasyonu ile bunu sağlayabildik mi? Eğer ki hükümet sağladığımızı iddia ediyorsa ateşkes sahasından ana kuzularının Türk Bayrağına sarılı tabutları neden geliyor? Hükümetin evvelce cevaplaması gereken soru bu olup, halkımızın da bu konuyu bilmesini istiyoruz. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, İktidar geçen sefer yaptığı açıklamanın aynısını yapmıştır. Aziz Milletimiz bu laflara artık itibar etmemektedir. Bu saatten sonra gereğinin yapılmasını acil beklemekteyiz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.