DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran, “Üretici batıyor”

Demirkıran, “Üretici batıyor”

ABONE OL
22 Ocak 2020 10:36
Demirkıran, “Üretici batıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, hükümeti çiftçinin, üreticinin sorunlarına acilen çözüm bulmaya çağırdı.

Ülke gündeminin en önemli konularından birisi tarım ve hayvancılık sektöründeki sıkıntılar olduğunu söyleyen Demirkıran açıklamasına şöyle devam etti;

Demirkıran şunları söyledi; “Ülke nüfusumuzun beşte bir bu sektörden geçimini sağlamaktadır.  Bu sektörün sıkıntıları değişik zamanlarda konuşuluyor. Hükümet kanadı ise yaptığı destek ve teşviklerin çitçinin ayakta kalmasına yetip yetmediğinin hesabını yapmıyor. Desteklerin nereye gittiğinin ne getirip ne götürdüğünün muhasebesini yapmıyor. Yani bir planlama yok. Son noktaya ne ulaşıyor, ulaşırken nerelerden neler kırpılıyor? Sonunda üreticinin eline ne geçiyor? Verimlilik kriterleri belli değil. Bir kör dövüşüdür, gidiyor. Diğer taraftan çiftçi kuruluşları birçok ad altında kümelenmişler, çiftçinin, üreticinin sorunlarına çözüm üretecekler. Ama nerede? Pek çoğu bir istihdam merkezi, iş kapısı olmuş.  Çiftçi, üretici bittiği zaman kesinti yapacak, aidat toplayacak bir kanal da kalmayacak.

Artık bu işin sürdürülebilirliği günden güne zorlaşıyor. Çiftçinin üreticinin takadı kesiliyor. Başlangıçta belki güzel niyetlerle ve hedeflerle kurulan bu kuruluşlar her geçen gün üreticimize yük olmaya doğru gidiyor. Yaptıkları sadece basit bir-iki kayıttan ibaret. Hükümetin tarımsal planlaması olmadığı için bu kuruluşlarda faydalı olamıyor. Tarım kredi dahil tüm bu birlik ve kuruluşların yeniden ele alınması şarttır.  Hükümete bundan sesleniyoruz; çiftçimiz, üreticimiz feryat ediyor. Bu işi baştan aşağı ele alıp top yekün bir tarımsal seferberliğin ilan edilme zamanı geldi. Olan biteni seyretmek yerine sahaya girin, gereğini yapın. Çiftçimizin üretim yapmasının önündeki engelleri, zorlukları ortadan kaldırın. Bu işler seyrederek değil, pilavla pişerek çözülür” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.