DOLAR 32,4901 -0.04%
EURO 34,8661 -0.45%
ALTIN 2.442,910,29
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077325-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demokrasi şöleni… İşte Edirne Milletvekilleri

Demokrasi şöleni… İşte Edirne Milletvekilleri

ABONE OL
15 Mayıs 2023 11:46
Demokrasi şöleni… İşte Edirne Milletvekilleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirneli 288 bin 800 seçmen 1024 Sandıkta Cumhurbaşkanı ve 4 milletvekili seçmek için dün sandık başına gitti. Edirne’de kayıtlı yüzde 89’u aşkın seçmen sandık başına giderek oyunu kullandı.

Türkiye’de olduğu gibi Edirneli seçmenlerde sabah saat 08.00’den itibaren sandık başına giderek oylarını kullanmaya başladı. Edirneli seçmenlerin ağırlıklı olarak sabah erken saatlerinde sandık başına gittiği gözlendi. Yoğun katılımın olduğu Edirne’de katılım oranı yüzde 89’u aştı.

VALİ KIRBIYIK, “MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Oyunu Eşi Dilek Kırbıyık ile Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulunda kullanan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, tüm adaylara başarılar dileyerek, “28. Dönem milletvekili seçimleri, aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimleri münasebetiyle millet olarak sandık başına gidiyoruz. Şehrimizde de seçim süreci sabah 8 itibariyle oy verme süreci sorunsuz bir şekilde başladı. Ben şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum. Sonuçları milletimiz için, devletimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İlimiz genelinde. 1039 sandığımız mevcut. 1020’si okullarımıza ve diğer sandık bölgelerinde 9 tanesi. Mobil sandık şeklinde sandıklara gelemeyecek olan engelli, sağlık problemi olan kişilere ilişkin onların evlerine götürüyoruz. 6 tanesi kapılarda 3 tanesi de cezaevlerinde olmak üzere toplam 1038 sandıkta oy verme işlemi devam ediyor. İlimiz genelinde 319 bin 723 seçmenimiz var. Vatandaşlarımız sabah saatlerinden itibaren gördüğünüz gibi bir şenlik havasında oy kullanacakları yerlere gelip oylarını kullanıyorlar. Biz temel görevimiz sorumluluğumuz seçimlerin güvenliğini tesis etmek. Bu kapsamda da 2 bin 80 kolluk personeli ile görevimizin başındayız. Gerek propaganda döneminde gerek bugün oy verme işlemi sırasında gerek oy verme işlemi sonrasında tüm güvenlik tedbirlerimizi almış durumdayız. Arkadaşlarımız konuyu takip ediyorlar. Ben tekrar seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tabii bugün ayrıca özel bir gün anneler günü bu vesileyle tüm annelerimizin de anneler gününü özellikle tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN, “MİLLETİMİZİN İRADESİNİN YANSIDIĞI SONUCA HEPİMİZ SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da oyunu eşi Esra Gürkan ile birlikte İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde kullandı. Oy verme işleminin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Gürkan, vatandaşların özgür bir şekilde oylarını kullandıklarını belirterek, “Seçim döneminde bazen sertlikler, bazen tartışmalar, bazen atışmalar olur ama Türk Milleti de Türkiye Cumhuriyeti de bunları aşmıştır, alışkındır bunlara. Seçim bittikten sonra her şey normale döner. Bugün bu akşam itibariyle yavaş yavaş sonuçlarımız belli olduktan sonra da her şey normal olağan akışında devam edecektir. Tabii ki demokrasilerde Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyette asıl olan milletin iradesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gazi meclisinin duvarında da Atatürk’ün o ünlü sözü yazmaktadır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ne bir kişinin ne bir ailenin ne bir hanedanın herkesin 85 milyonun bu ülkede yaşayan herkesindir egemenlik hakkı. O yüzden millet ne derse o olur. Millet iradesi bütün iradelerin üzerindedir. Sandıklardan hangi sonuç çıkarsa çıksın, milletimizin iradesinin yansıdığı sonuca hepimiz saygı göstereceğiz, buna boyun eğeceğiz. Ve 5 yıl süreyle ülkemizi yönetecek kadroları millet belirleyecek, Cumhurbaşkanımızı seçecek. Meclisin üyelerini seçecek milletvekillerini seçecek ve biz de siyasetçiler olarak buna saygı göstererek 5 yıl boyunca milletimizin seçtiği sonuca boyun eğerek bu şekilde yönetilmeyi kabul etmiş olacağız. Hayırlı olsun diyorum. Hiç kimse millet iradesinin üzerinde değildir. Demokrasinin esası da budur. Cumhuriyetin esası da budur. Temeli de budur. O yüzden millet iradesinin yansıdığı şekilde gerekli devir teslimler yapılır, gereken değişiklikler yapılır ve her şey Türkiye Cumhuriyeti yüzyıldır yürüdüğü gibi istikbale emin adımlarla yürümeye devam eder. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

CHP İL BAŞKANI KAHRAMAN, “SANDIKTAN ÇIKACAK HER SONUCU BENİMSEYECEĞİZ”

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “Seçim sürecimizi geçirdik. Kampanya sürecimizi güzel bir şekilde atlattık. Şimdi de bugün halkın önüne çıkıyoruz. Artık karar halkın sandıktan çıkacak her sonucu benimseyeceğiz. Ama çok güzel bir çalışma yaptık ve biz inanıyoruz ki bugün sandıklar açıldığında 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve ülkeye yeniden aydınlığı refahı getireceğiz. Bunun için çok ciddi mücadele ettik. Ülkenin her yerinde mücadele ettik. Burada biz de bölgemizde aynı şekilde sıkmadık el bırakmadık. Vekil adaylarımızla beraber bütün üyelerimizle beraber her gün sahadaydık inşallah bugün de kazanan biz olacağız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Zakir Tercan oyunu 75. Yıl İlkokulunda kullanırken, AK Parti İl Başkanı Belgin İba da oyunu Yüksel Yeşil İlkokulu’nda kullandı.

ADAYLAR OYLARINI KULLANDI

AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Fatma Aksal, oyunu Keşan İlçesi’ndeki Ahmet Yenice Ortaokulu’nda kullandı. Aksal, “Türkiye yüzyılı için, Edirne’miz için, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti milletvekili adaylarından Tarık Hatipler ise Plevne İlkokulu’nda Erdinç Çekiç Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Sevda Nur Kurban ise Süloğlu’nda Cumhuriyet Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

CHP Edine Milletvekili Adayları Ediz Ün Plevne İlkokulu’nda, Ahmet Baran Yazgan Fahri Yücel İlkokulu’nda, Ufuk Kanışkan Keşan’da, Ahmet Erken de İpsala’da oylarını kullandı.

İYİ Parti Edirne milletvekili adayı Mehmet Akalın oyunu Yüksel Yeşil İlkokulu’nda kullandı.

MHP Edirne milletvekili adayı Ali Özer ise oyunu 75. Yıl İlkokulu’nda kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.