DOLAR 32,4911 -0.02%
EURO 34,7780 -0.62%
ALTIN 2.438,860,12
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2061298-0,89%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği

ABONE OL
9 Şubat 2023 14:10
Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Yenice Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ve 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilen bağış kampanyasında vatandaşlardan yoğun bir şekilde kan bağışı kabul edildi.

Keşan’lı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve Keşan Belediyesi ile Kızılay işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasıyla ilgili konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Kızılay ekibimizi Keşan’ımıza davet ettik. Edirne’de ilk ilçe olarak Keşan’a geldiler. Kan bağışı alımı ve deprem bölgesine ulaştırılması açısından zamanla yarışan bir Kızılay var. Bugün 500’ün üzerinde bir kan bağışı bekliyoruz. Ancak Kızılay’ın elinde 40 bin ünite kan hazır durumda ve öncelikli olarak bunların kullanılması gerekiyor.” dedi.

Okulda aynı anda 16 kişinin kan verebileceği bir düzen oluşturulduğunu belirten Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var ancak kontrollü bir şekilde okula gelip kan verilmesi gerekiyor. İlerleyen günlerde de kan bağışı alınmaya devam edilecek. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Temkinli ve soğukkanlı olunması gerekiyor. Panik yapmadan devletimizin ve ilgili kurumların yönlendirmeleriyle yardımlarımızı ve bağışlarımızı yapalım. Devletimiz duruma tam anlamıyla hakim durumda. Tüm kuruluşlarımız ve halkımız durumun içinde. Kızılay’ımıza ve bağışta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şu an okul bahçesi çok yoğun. Yoğunluğun zamana bölünmesi çok önemli. Vatandaşlarımızdan Belediyemizin sosyal medya hesaplarından güncel kan bağışı paylaşımlarını takip etmelerini istiyoruz.”

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın yardımcıları ile birlikte Elbistan’ın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında deprem bölgesinde görev yaptığının altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “20’yi aşan bir yardım aracını deprem bölgesine gönderdik. Teker teker yardımlarımız afet bölgesine ulaşıyor. Yardımlarımız hem dağıtılıyor hem de devletimizin kontrolünde depolarda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için depolanıyor. Su, ekmek, battaniye, çocuk bezi, çocuk gıdası, konserve hazır yemekleri göndermeye devam ediyoruz. Hava şartları da kötü gidiyor. Allah yardımcıları olsun.” şeklinde konuştu.

Depremin ilk anlarından itibaren yardım ve destekleriyle sürece katkı sağlayan Keşan halkına şükranlarını sunan Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’ımızın duyarlı vatandaşları yine herkesten önce yardıma koştu, koşmaya da devam ediyor. Türk Milletinin ruhunu yansıtan, yardımlaşma kültürünü en net şekilde ortaya koyan çok duyarlı bir toplumuz. Keşan halkı yüreğini ortaya koyan bir yapıya sahip. Allah tüm hemşehrilerimizden razı olsun.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.