DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremzede öğrencilere kapılarını açıyor

Depremzede öğrencilere kapılarını açıyor

ABONE OL
11 Şubat 2023 13:59
Depremzede öğrencilere kapılarını açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’yi derinden etkileyen ve büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından yaraları sarmak için dört koldan mücadele sürüyor.

Keşan’da eğitim sektöründen de depremde zarar gören çocuklar ve aileleri için girişimler başladı. Keşan Aden Koleji, Keşan Final Anadolu Lisesi ve Fey Anaokulu yönetimleri, depremden etkilenen 45 öğrenciye, bölgeye tahliye edilmeleri durumunda ücretsiz eğitim vermek için kontenjan açtığını duyurdu.

BEZBAŞ: “ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Keşan, İpsala, Enez, Uzunköprü ve Malkara’ya yerleşmesi muhtemel aileler ve eğitim çağındaki çocukları için kapılarını açan eğitim kurumları adına bir açıklama yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş; “Değerli arkadaşlar; ülkemizin yaşadığı derin acıları hafifletmek adına bölgemize taşınacak depremzedelerin çocuklarına okullarımızda sınıf kontenjanlarımız el verdiği kadar, Aden Koleji Anaokulu 5, Aden İlkokulu 2, Aden Ortaokulu 5. sınıflar 6, Final Anadolu Lisesi Anasınıfı (Fey) 5, Final Anadolu Lisesi lise 1. sınıf 6, lise 2. sınıf 6, lise 3. sınıf 6 ve lise 4. sınıf sınava hazırlık 10kontenjan ayırdık” dedi.

“EĞİTİM, YEMEK, SERVİS, KIYAFET, KİTAP ÜCRETİ ALINMAYACAK”

Söz konusu okullarda ayrılan kontenjanlara başvuru yapan deprem mağduru öğrencilerden eğitim, servis, yemek, kitap ve kıyafet ücreti alınmayacağını vurgulayan Bezbaş; “Ayrıca okullarımıza kayıt yaptıran öğrencilerimize ücretsiz kantin alışverişi imkânı sağlayarak ailelerine de Aden Koleji yemekhanesinde hizmetlerimizden bedava yemek göndereceğiz. 45 öğrenci ve ailesini okullarımıza bekliyoruz. Mağdur olan öğrenci ve ailelerine elimizden gelen desteği vermek istiyoruz. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm diyene. Ne mutlu insanım diyene” açıklamasını yaptı.

Bezbaş, alınan bu karardan dolayı okulların yöneticilerine, velilerine ve çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

Mehmet AYTAÇ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.