DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074041-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremzedelere, su aboneliğinde kolaylık

Depremzedelere, su aboneliğinde kolaylık

ABONE OL
2 Mart 2023 10:03
Depremzedelere, su aboneliğinde kolaylık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi, yaşanan deprem felaketi nedeniyle kente yerleşen depremzedelere kolaylık sağlayacak olan bir karara imza attı. Oy birliği ile alınan kararla kente gelen ve ikamet etmek için ev kiralayan depremzedelerden 6 ay boyunca su abone ücreti, güvence bedeli ve atık su ücreti alınmayacak, ayrıca suyun metreküpünü 1 TL’den kullanacaklar.

Edirne Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. 10’u gündem, 4’ü de gündem dışı olmak üzere 14 madde karara bağlandı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi bizler de olağanüstü bir çabanın içine girdik. Türkiye’nin her noktasında, her kurum elinden gelenin fazlasını yaparak bu sürece katkı sunmaya çalıştı. Halkımız inanılmaz bir refleks verdi. Edirne’de de 7’den 70’e her kesimden insanımız, elinde avucunda, yüreğinde ne varsa, deprem bölgesinde, depremzedelerle paylaşmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Buradan gerek belediye olarak, AFAD, Valilik olarak bize emanet edilen bütün yardımları deprem bölgesine ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz” dedi.

KİRA FİYATLARINI MAKUL ÖLÇÜLERDE TUTULMALI          

4 bin civarında depremzedenin Edirne’ye geldiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Edirne Valiliğimiz ile birlikte depremzedelere her türlü kolaylığı sunmaya çalışıyoruz, her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Bir İMECE Market açtık. Giysi, ayakkabı, gıda gibi ihtiyaç malzemeleri var. Şuana kadar 2 bin depremzede yararlandı. Yine Valilimizin açtığı Sosyal Market var, oradan da yararlanılıyor. Bunu sürdüreceğiz. Devletimiz depremzedelerin bir kısmını yurtlara yerleştirdi ama aile olarak yurtlarda yaşamak gerçekten çok zor. Bir kısmı yakınlarının yanında, bir kısmı kiralık ev tuttu. Buradan bütün Edirnelilere seslenmek istiyorum. Herkesin malı, herkesin mülküdür. Normal koşullarda herkes kendi belirler ama depremzedelere karşı daha düşünceli davranılması ve fiyatlar konusunda daha makul olunması gerektiğine inanıyorum. Edirnelilerin bu hassasiyeti gösterdiğini de biliyorum. Evini bedelsiz depremzedelere veren var, yazlığını veren var. Evini paylaşan var. Ama çok az da olsa kiraları yukarıya çekenler de var. Daha adil olmaya davet ediyorum. Tüm Edirnelilerden kira fiyatlarını makul ölçülerde tutulmasını talep ediyoruz ” dedi.

DERNEKÇİ, ÖDÜLLENDİRİLDİ

U-23 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Edirne Belediyesi’nin kadın güreşçisi Melda Dernekçi, 1 adet tam altın ile ödüllendirildi. Dernekçi’ye ödülünü, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti.

DEPREMZEDELERE SU ABONELİĞİNDE KOLAYLIK SAĞLANAK

Belediye Meclisi, deprem felaketi nedeniyle kente yerleşen depremzedelere kolaylık sağlayacak olan bir karara da imza attı. Edirne’ye gelen ve ikamet için ev kiralayan depremzedelerden 6 ay boyunca su aboneliklerinde abone ücreti, güvence bedeli ve atık su ücreti alınmaması, ayrıca depremzedelerin 6 ay boyuncu suyu metreküpü 1 TL’den kullanılması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ÜCRETSİZ SEYAHAT KARTI DÜZENLENECEK

Edirne’de misafir veya daimi ikamet amaçlı gelen depremzede vatandaşlara şehir içi toplu taşıma araçlarından kullanabilecekleri “Sosyal Kart” adı altında ücretsiz seyahat kart düzenlenmesi aylık toplam biniş hakkı, vize süresi, biniş ücretinin (M) Plaka sahibine Edime Belediyesince ödenme konusun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Buna göre depremzede vatandaşlar için hazırlanan ulaşım kartlarına 6 ay boyunca 60’ar biniş hakkı yüklenecek ve bunun ücreti Edirne Belediyesi tarafından finanse edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.