DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.452,700,69
BIST 9.884,611,73%
BITCOIN 20871460,47%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Dijital Dünya’da Aile Olmak” konferansı düzenlendi

“Dijital Dünya’da Aile Olmak” konferansı düzenlendi

ABONE OL
27 Mayıs 2022 10:56
“Dijital Dünya’da Aile Olmak” konferansı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Dijital Dünya’da Aile Olmak konulu konferans Edirne Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Selahattin Bilgiç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Programın açılışında Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından Fatih Sultan Mehmet Kuran Kursu 4-6 yaş grubu öğrencilerinin gösterileri sergilendi. Konferansta konuşan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Aile çok önemlidir. Biz eğer bir Kuvayi Milliye hareketi yaptıysak, biz eğer İstiklal mücadelesi verdiysek, biz eğer bu topraklarda bağımsızlık kazandıysak, inanın ki sağlam aile sebebindedir. Sağlam temeller üzerine inşa edilen o aileden yetişen insanlar yüzündedir” dedi.

“EĞER BAĞIMSIZLIK KAZANDIYSAK SAĞLAM AİLE VE O AİLEDEN YETİŞENLER YÜZÜNDENDİR”

Sürgeç, “İnsanların kimliği, kişiliği olduğu gibi, şehirlerinde kendine ait bir kimliği, kişiliği, şahsiyeti vardır. Bu açıdan bakıldığında Edirne şahsiyetli, kimliği, kişiliği olan bir şehirdir. Sezai Karakoç’un bir sözü vardır. Bir şehrin ulu camisi, ulu mabedi ve kalesi varsa kişilikli, köklü şehir demektir.. Dolayısıyla Edirne gerçekten köklü, şahsiyetli ve kimlikli bir şehirdir. Böyle bir şehirde bulunmaktan dolayı Yüce Rabbim’e hamd olsun. İnsan vücudunda hücre neyse toplumda da aynı odur. Bir hücrenin faliyeti bozulursa, düzeni bozulursa hücre kendi başına hareket ederse tümörler meydana gelir, vücut kanserleşir. Vücudu ayakta tutmaya çalışan o hücre vücudun felaketi olur. Aile de toplumun hücresidir. Aile kontrolden çıkarsa, kendi başına hareket ederse aynı vücutta olduğu gibi kanserleşir” dedi.

“AİLEDE ANLAŞMA OLURSA EVDE HUZUR OLUR”

Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt da ailenin önemine değinerek, “Evlilik ilk olarak anne, baba ve çocuklardan yani çekirdek aileden oluşmaktadır. Ailede anlaşma olduğu zaman bütün evde huzur olur. Eşler birbirine karşı saygılı olmaları gerekir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.