DİSK Trakya Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 56’ncı yıl dönümünde Tekirdağ Hasan Ali Yücel Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Caner Makasçı okudu. Makasçı, 15-16 Haziran’ın yalnızca bir tarih değil, işçi sınıfının ortak hafızası ve örgütlü mücadelesinin simgesi olduğunu ifade etti.
Konuşmasında 1970 yılında yaşanan büyük işçi hareketine değinen Makasçı, DİSK’i zayıflatacak hatta kapatılmasına yönelik bir yasa tasarısı girişimlerine karşı işçilerin kitlesel bir direniş ortaya koyduğunu hatırlattı. Fabrikaların boşaldığını, işçilerin İzmit’ten İstanbul’a uzanan yürüyüşle tarihe geçen bir mücadele sergilediğini belirten Makasçı, bu süreçte üç işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
15-16 Haziran’ın işçi sınıfına önemli bir miras bıraktığını vurgulayan Makasçı, “Biz durursak hayat durur, biz yürürsek yol olur” ifadelerini hatırlatarak örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekti.
Güncel ekonomik koşullara da değinen Makasçı, işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yüksek enflasyon karşısında giderek zorlandığını, gelir adaletsizliğinin arttığını savundu. Sendikal hakların engellendiğini, grevlerin yasaklandığını ve emekçilerin çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Demokrasi ve haklar konusunda da değerlendirmelerde bulunan Makasçı, halk iradesinin baskı altına alınmaya çalışıldığını öne sürerek, işçi sınıfının hem ekmeğini hem de demokratik haklarını korumak zorunda olduğunu söyledi.
Makasçı konuşmasını, “Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz” sözleriyle tamamlayarak, örgütlü mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulundu.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Haziran 2026
1 Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2 Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3 Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4 Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5 Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı