DOLAR 32,5853 0.21%
EURO 34,8093 0.41%
ALTIN 2.411,08-0,88
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21485650,42%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eczacılar seslerini yükseltecek

Eczacılar seslerini yükseltecek

ABONE OL
14 Ekim 2022 11:21
Eczacılar seslerini yükseltecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

46 bini aşkın eczacının sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesi için 16 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek Büyük Eczacı Miting’i öncesi Edirne Eczacı Odası Yönetimi basın açıklaması düzenledi.

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, Eczacıların, hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır kamu yararına hizmet verdiğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz zorlu koşulları ve yaşadığımız hak kayıplarını bütün ayrıntılarıyla defalarca duyurduk. Sorunlarımıza çözüm bulunmaması halinde ülkemizde faaliyet gösteren her iki eczaneden birinin kapanma noktasına geldiğini aktardık” dedi.

“16 EKİM PAZAR GÜNÜ ANKARA MİTİNGİNDE MESLEKTAŞLARIMIZLA BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Kılıçcıgil, “Hastalarımızın kaliteli ve güvenilir ilaca erişimindeki tek nokta olan eczanelere erişmemesinin, sağlık sistemimiz açısından da ciddi sorunlara neden olacağını, eczanelerin üstlendiği kilit rolün Covid – 19 pandemi sürecinde bütün netliğiyle ortaya çıktığını ifade ettik. Son dönemlerde sıklıkla yaşanan ve hastalarımızı ciddi şekilde mağdur eden ilaca erişim sorunlarına artık kalıcı çözümün bulunması gerektiğini ısrarla vurguladık. Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu durum konu hakkında hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen eczanelerimizde bizleri hastalarımız ile karşı karşıya getiriyor. Stratejik personel olarak kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı hak kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade ettik. Ama görmezden gelindik, yok sayıldık. Şimdi halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamadığımız için sesimizi 16 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz Büyük Eczacı Mitinginde, gerek kamuda gerek eczanelerinde gerekse ilaç sanayinde görev yapan meslektaşlarımızla birlikte yükselteceğiz” dedi.

“HEP BİRLİKTE DUR DİYECEĞİZ”

Mitinge uğradıkları haksızlıklara omuz omuza dur diyeceklerini kaydeden Başkan Gürkan Kılıçcıgil “Edirne Eczacı Odası olarak meslektaşlarımız ve en büyük destekçimiz eczane çalışanlarımızla birlikte katılacağımız mitingde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek diğer meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza mesleğimiz için ayakta olacağız. Uğradığımız haksızlıklara, eczanelerdeki ekonomik çıkmazlara, eczacıların yok sayılmasına, kontrolsüz açılan fakültelere, kamu eczacılarının hak kayıplarına, ilaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına hep birlikte dur diyeceğiz” dedi.

“BİZ ECZACILAR BU MİTİNGİ HALKIMIZ VE SAYGI GÖRMEYEN MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN YAPIYORUZ”

Gerçekleşecek mitingin hem ilaç konusunda mağdur olmuş aileler, cebinden fazla para çıkan vatandaşlar, hak ettiği saygıyı görmeyen meslektaşları için yapacaklarını söyleyen Gürkan Kılıçcıgil “Peki somut olarak eczacılar 14 yıl aradan sonra neden Miting düzenliyor? Biz eczacılar bu mitingi, Kanser hastası annesi için gerekli olan hormon ilacını çaresizce şehir şehir aramak zorunda kalanlar için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Tip 1 diyabetli çocukların hayati öneme haiz ilacı olan glukagonu bulabilmek için çaresizce aramak zorunda kalan aileler için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Raporlu ilacına 200 TL – 300 TL gibi yüksek fiyat farkı vermek zorunda kalan epilepsi hastaları için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Sağlıkta sosyal devlet ilkesine uygun yeni bir ilaç geri ödeme sisteminin düzenlenmesi için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Hastanelerde -2.katta, morgun yanında yatan hastaların ilaçlarını hazırlayan ancak hak ettikleri değeri ve de saygıyı görmeyen meslektaşlarımız için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Laboratuarı bile olmayan, merdiven altı eczacılık fakülteleri açılmasın diye yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Eşdeğer oranının yüzde 5’e indirilmesi ve artan ilaç fiyat farklarıyla birlikte, halkın sağlığa, cebinden daha çok para vermek zorunda kalması nedeniyle yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Gecenin ikisinde acilde çocuğunu muayene ettirdikten sonra 80 liralık iki şurup için 50 lira fark ödeyen anne ve babalar için yapıyoruz. Çıktığımız bu yolda bize destek olan, güç veren bütün meslektaşlarımıza ve halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz” diyerek sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.