DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049769-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edebiyat Fakültesi öğrencisinin başarısı

Edebiyat Fakültesi öğrencisinin başarısı

ABONE OL
28 Temmuz 2022 10:42
Edebiyat Fakültesi öğrencisinin başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Elif Uzun, Türkiye’den üniversite öğrencilerinin yer aldığı Avrupa Birliği Başkanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda ikinci oldu.

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana üniversitelerin mütercim-tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Genç Çevirmenler Yarışması’nın bu yıl on birincisi düzenlendi. Çevrim içi eğitim veren 24 üniversiteden toplam 85 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programı öğrencisi Elif Uzun, önemli bir başarıya imza attı.

54’ü İngilizce, 16’sı Almanca ve 15’i Fransızca dilinde yarışan öğrenciler, bir AB mevzuatı metninin çevirisini yaptı. Üniversitelerin ve mesleğe hazırlanan genç çevirmenlerin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya İngilizce kategorisinde katılan Trakya Üniversitesi öğrencisi Elif Uzun, ikinci oldu.

İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde ilk üçe giren genç çevirmenlere başarı sertifikaları daha sonra düzenlenecek törenle verilecek. Ayrıca, her dil kategorisinde birinci olan öğrenciler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarının çeviri birimlerini ziyaret ile ödüllendirilecek. İkinci ve üçüncü olan genç çevirmenler ise Ankara Üniversitesi, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde “Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı”na katılım sağlayacaklar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.