DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23065053,39%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne 3 Şampiyonaya ev sahipliği yapacak

Edirne 3 Şampiyonaya ev sahipliği yapacak

ABONE OL
20 Nisan 2022 19:10
Edirne 3 Şampiyonaya ev sahipliği yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan olan Avrupa Gençler Motokros  Şampiyonası, Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası’nın tanıtım programı Edirne Valisi Ekrem Canalp’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Musabeyli köyü yakınlarındaki Edirne Motor Sporları Kamp ve Karavan Merkezi’nde yapılması planlanan 3 Motokros Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sunuculuğunu ünlü spor spikeri Ersin Düzen’in yaptığı programa Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Bakanı Mehmet Geçmiş ve il genel meclis üyeleri, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Türkiye Motorsiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motorsiklet Federasyonu Teknik As Başkanı Ogün Baysan katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Ekrem Canalp, Osmanlıya başkentlik yapmış olan Edirne’nin hem sporun hem de turizmin de başkenti olacağını söyledi.

 “KIRKPINAR 1 HAFTA DEĞİL 52 HAFTA EDİRNE TURİZMİNE HİZMET EDECEK”

Kırkpınar stadyumunun yenilemesi bittiğinde Kırkpınar alanının sporla turizmin iç içe geçtiği bir alan olacağını aktaran Vali Canalp “Kırkpınar sadece bir hafta değil, 52  hafta sürekli enerjisiyle, müzesiyle, oradaki pehlivan heykelleriyle Edirne’nin turizmine hizmet etmiş olacak. Bu alan sporla turizmin iç içe geçtiği bir alan haline gelmiş olacak” dedi.

“EDİRNE YÜZME SPORUNUN DA MERKEZİ OLACAK”

Keşan İlçesi’nde de olimpik bir yüzme havuzu açacaklarını belirten Vali Canalp, “Dolayısıyla da merkezimizde de şu anda zaten gene uluslararası standartlarda bir yüzme havuzumuz var. Yüzme sporu söz konusu olduğu zaman da yüzme sporunun da merkezini Edirne olarak inşallah da ortaya dökmüş olacağız. Bunların dışında Meriç Nehri üzerinde hali hazırda yapımını hızlı şekilde devam ettirdiğimiz ve şu anda da elektrik santrali binasının inşaatına başlamış olduğumuz ve dünyada kendi sınıfındaki en büyük baraj lastikli baraj olan Meriç Barajı’nı bitirdiğimiz zaman, buranın arkasında Türkiye’nin en büyük havuzu ortaya çıkacak” dedi.

“TÜRKİYE’DE İLK SPORTİF HAVAALANI OLACAK”

Yarım kalan havaalanı inşaatını tamamlayarak burayı da sportif havaalanı olarak inşa edeceklerini belirten Vali Canalp, “Pistin şu anda betonlaması hariç diğer kısımlar itibariyle hazır durumda. Biz yarım kalmış olan bu projeyi de sportif havaalanı olarak inşa edeceğiz. Aynen nasıl ki uluslararası sporların merkezi Türkiye’de ilk olacaksa bu şekildeki sportif havaalanımız da gene aynı şekilde Türkiye’de kendi sınıfında ilk olacak. Ve bu merkez de Edirne’nin sporuna ve Edirne’nin turizmine hizmet eden bir merkez olacak. Aynı zamanda ilimizin turizmini de sürekli canlı ve diri tutacak aktivitelerdir bunlar” dedi.

“5 BİN KAMYON MALZEMEYE BİR KURUŞ PARA ÖDEMEDİK”

Hızlı tren yapımında çıkartılan malzemeyi motokros alanında kullanarak herhangi bir maddi gider oluşturmadıklarını kaydeden Vali Canalp, “Biz motokros pisti için 5 bin kamyon malzemeyi bir kuruş para ödemeden bu şekildeki hızlı tren şantiyesinden çıkmış olan uygun nitelikteki malzemeyi alıp oraya taşıttırmak suretiyle bedava yaptık. Bu da bizim açımızdan bu projenin uygulanabildiği noktasında finansman anlamında biz destekleyen bir uygulama oldu” dedi.

“MOTOCROSS ALANI YANINA CAMPİNG ALANI”

Motokros sporla turizmin iç içe geçtiği aktivite alanı olduğunu ve dünyada 2 milyar insanın takip ettiği bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Vali Canalp, “Bu pistin yapımını bizler değişik kamu kurumlarımızın desteğiyle yaptık. Türkiye Motokros Federasyonumuzun değerli başkanı değerli Asbaşkanlarımız, yöneticilerimiz biz bu projeyi tepesinden tırnağına kadar her şeyiyle onlarla beraber çizdik ve uygulamasını da yine noktasına birbirine kadar federasyonumuzla beraber yapıyoruz. Motokros alanının bitişiğinde hemen bir karavan kamping alanı yapacağız. Ve hemen onunla beraber de yine aynı şekilde bir çadır kamping alanı da yapacağız. Dolayısıyla bu spora gönül vermiş olan insanlar, Türkiye’den olsun, bütün Avrupa’dan olsun, kendi karavanlarıyla, kendi çadırlarıyla Edirne’ye geldikleri zaman burada kendi konaklama imkanlarıyla beraber burada bulunma imkanına kavuşacaklar. Çünkü hepimiz de görüyoruz ki bu spora gönül vermiş insanlar aynı zamanda bir moto karavanla beraber hayatlarını götürüyorlar. Bu tür karavanın arkasına motosikletlerini bağlıyorlar. Yolculuklarında seyahatlerinde böyle yapmayı da seviyorlar. Dolayısıyla bunu da aynı şekilde birbiriyle entegre etmiş olacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ PİSTİ BU OLACAK”

Kendilerinin her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydeden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Edirne’yi anlatmaya, tanıtmaya gerek yok. Edirne’yi bütün dünya biliyor. Ama şehirlerin geleceğe taşımak istiyorsan, sadece yollar, binalar, apartmanlarla bu iş olmuyor. Kültürle, sanatla ve sporla şehirleri geleceğe taşıyorsunuz. Benim bildiğim kadarıyla Afyon’da var bir pist. Türkiye’deki en büyük pist. Tabii Edirne birçok konuda olduğu gibi yine liderliğini sürdürecek ve Türkiye’nin en iyi pisti bu olacak. Her şeyimizle varız, var olmaya devam edeceğiz” dedi.

“ENDER BİR TESİS HALİNE GELDİ”

Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik As Başkanı Ogün Baysan da geçen seneden bu yana devam eden çalışmalarla parkurun zenginleştirilmesi, alt yapısının yapılması, sulaması, motor yıkaması, sosyal donatılarından gerçekten Balkanlarda ve Avrupa’da ender bulabileceğimiz bir tesis haline geldiğini söyledi.

GOOGLE’DA EDİRNE, MOTOCROSS ŞAMPİYONASI OLARAK ÇIKACAK”

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise “Türkiye Motorsiklet Federasyonu’nun yaptığı her bir organizasyon ulusal ve uluslararası organizasyon olarak ikiye ayırdığımızda her bir ulusal organizasyonumuz 12 milyon liralık reklam bedeli içeriyor. Boyut ve uluslararası kapasitesine göre de 200-220 milyon Euro’luk tanıtıma da tekabül edebiliyor. Dünya motokros şampiyonasını bu şehirde yaptığımız zaman Google’da veya herhangi bir arama motorunda Edirne yazısı ile aradığınızda dünya motokros şampiyonası ve Edirne olarak çıkacak inşallah” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.