DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056771-0,89%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Barosu’ndan çocuk istismarına karşı mücadele çağrısı

Edirne Barosu’ndan çocuk istismarına karşı mücadele çağrısı

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İstanbul Bağcılar'da ortaya çıkan çocuk istismarı vakası üzerine toplumsal bir tepki ve mücadele çağrısı yaparak, “Çocuk istismarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır” dedi.

ABONE OL
22 Mart 2024 12:48
Edirne Barosu’ndan çocuk istismarına karşı mücadele çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İstanbul Bağcılar’da ortaya çıkan çocuk istismarı vakası üzerine toplumsal bir tepki ve mücadele çağrısı yaparak, “Çocuk istismarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır” dedi.

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, yaşanan vahim olayı ulusal basında yer alan haberlerle öğrenildiği belirtilerek, “Bir şahsın ses yalıtımı yaptığı bir odada çok sayıda çocuğu yıllarca istismar ettiğini ulusal basında çıkan haberlerden acı bir şekilde öğrendik. Gerçekleştirilen operasyon sonrasında basına yansıyan istismar bulguları ise hepimizin adeta kanını dondurdu” denildi.

“ÇOCUK İSTİSMARINA SESSİZ KALMAK BU SUÇA ORTAK OLMAKTIR”

Açıklamada, “İçerisinde bulunduğumuz çağda çocuklarımızın başarılarını, mutluluklarını konuşmak isterken, her yeni güne çocuğa karşı şiddet ve çocuk istismarı haberiyle uyanmak istemiyoruz” denilerek, “Çocuk istismarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır. Tüm devlet kurumlarının, tüm sivil toplum örgütlerinin, hukukçuların bu haber karşısında kayıtsız şartsız birleşmesi ve çocuğun sesi olması gerekmektedir. Bizler susmuyoruz! Konuşamayan, konuşması engellenen çocuklarımız için, onların sesi olmak için susmuyoruz! Bizler Anayasamızın 41 inci maddesinin devlet teşkilatının bir parçası olan biz kurumlara yüklenmiş “çocukları istismara karşı koruma” yükümlülüğünün bilinci ile sessiz kalmayacağımızı, istismara ve şiddetin her türlüsüne maruz kalmış çocuklarımızın yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatıyor, taraf olduğumuz Uluslararası sözleşmeler ve Çocuk Koruma Kanunu ile güvence altına alınan çocuğun üstün yararı ilkesi başta olmak üzere çocukların cinsel istismar ve sömürüden korunması hakkının gözetilmesini sağlamak adına her türlü gerekliliği yerine getirmek için çalışmalarını sürdüreceğimizi ve yasal sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.