DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23065053,39%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne bir değerini daha kaybetti

Edirne bir değerini daha kaybetti

ABONE OL
18 Kasım 2021 11:37
Edirne bir değerini daha kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mesleğine 1985 yılında başlayan ve Balıkpazarı Caddesi’nde 60 yılı aşkın süredir diş hekimliği yapan Edirne’nin önemli değerlerinden Tekin Sayınbaş, hayatını kaybetti.

Tekinbaş için dün Eski Camii’de öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Yaver Tetik,  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr.İshak Yıldırım, Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Ahmet Haluk Çaylı meslektaşları, çok sayıda oda, dernek ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

TRAKYA’DAKİ EN YAŞLI DİŞ HEKİMİ AĞABEYİMİZ, O EDİRNE BEYEFENDİSİYDİ”

Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Ahmet Haluk Çaylı “Mesleğimizin duayeni Tekin Sayınbaş ağabeyimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Trakya’da bulunan en yaşlı diş hekimi ağabeyimiz. Kendisi bir tarihti. Diş hekimliğinin yanında Edirne’yi çok seviyordu. Edirne ile ilgili bir çok yazsı vardı. Başımız sağ olsun.  Allah geride kalan yakınlarına uzun ömürler versin. Baş sağlığı diliyoruz. Şöyle bir tabir vardır; İstanbul beyefendisi, Tekin ağabeyim için de Edirne beyefendisi. Hakikaten çok kibar, nazik, mesleğinde başarılı, kendisini mesleğine adamış bir ağabeyimizdi. Üzüntümüz sonsuz.  Hepimiz başı sağ olsun” dedi.

Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından merhum Tekin Sayınbaş’ın cenazesi Buçuktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sonhaber Gazetesi Ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet sevenlerine baş sağlığı dileriz.

Öt yandan Merhum Sayınbaş diş hekimliğinin yanında “Bir Başka Edirne Mişon Efendi’nin Mektubu”, “Edirne’nin Renkli Ufuklarında dolaştım – Neredesin Ruhi Ağbi”, “Meriç Rüzgarının Gizem-Unutamadıklarım”, “Saraçlar Caddesinden Aşina Yüzler:Benim İnsanlarım” gibi kaleme aldığı birçok kitabı bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.