DOLAR 32,3427 0.17%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.246,210,14
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2127090-3,07%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Edirne film platosu oldu

Edirne film platosu oldu

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:32
Edirne film platosu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmanlı Mutasavfıfı, Filozofu ve Kazaskeri Şeyh Bedrettin’in hayatının konu alındığı başrolünü ünlü sanatçı Suavi’nin canlandıracağı ‘Hakikat’ filmi için Sarayiçi Tavuk Ormanı mevkiinde kurulan plato görenleri büyülüyor. Plato sorumlusu Ersan Ürpek, “ağaç yakılıyor” iddialarına da cevap vererek böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

Osmanlı döneminde 1359-1418 yılları arasında yaşayan Osmanlı Mutasavfıfı, Filozofu ve Kazaskeri Şeyh Bedreddin Mahmud’un hayatının konu alınacağı ‘Hakikat’ filminin çekimleri için Sarayiçi Tavuk Ormanı mevkiindeki büyük platoda çalışmalar son aşamaya kadar geldi. Çekimler için Osmanlı zamanındaki gibi yapılan evler görenleri büyülüyor. Filmde Şeyh Bedrettin karakterini ünlü müzisyen ve oyuncu Suavi, yine önemli bir karakter olan Börklüce Mustafa’yı, ‘Çok Güzel Harketler Bunlar’daki ‘tabutçu’ rolüyle akıllara kazınan Bülent Emrah Parlak canlandıracak. Filmin çekimlerine Ağustos’un 15’inde ya da sonunda başlanması bekleniyor.

“OSMANLI ZAMANINDA YAŞIYORMUŞ GİBİYİM”

Çekimler için kurulan platoyu korumak için orada yaşadığını ancak kendini bir anda çok farklı bir deneyimin içinde bulduğunu anlatan, plato sorumlusu Ersan Ürpek, filme ilgili bilgilerde vererek, “Burada ‘hakikat’ isminde bir film çekilecek. Bu filmde Şeyh Bedrettin’in hayatı anlatılacak. Büyük bir emek harcanıyor buraya. Edirne Belediyesi’nin de çok katkısı var, teşekkür ediyoruz. 13 tane evimiz var şu an ve yine o dönemlerde kullanılan eşyalar mevcut. Plato tam olarak bitmiş değil yine tamamlanacak şeyler var. Altı aydan beri burayı koruyorum, 24 saat bir fiil buradayım. Benim içinde çok farklı bir deneyim oldu. Beslediğim tavuklarım, ördeklerim 2 tane de köpeğim var. Burada gerçekten kendimi Osmanlı zamanında yaşıyormuş gibi hissediyorum, Osmanlı’nın bir köyündeyim sanki. Çok otantik bir ortam var. Bu durum çok hoşuma gidiyor. Burayı severek bekliyorum zaten” dedi.

EDİRNE BELEDİYESİNE BIRAKILACAK    

Filmin çekimlerinin bitmesinin ardından platonun Edirne Belediyesine bırakılacağını ifade eden Ürpek, “ Film bittikten sonra da burası Edirne belediyesine bırakılacak. Temennimiz; belediyenin de burasını çok güzel bir şekilde değerlendirmesini istiyoruz, hepimizin temennisi bu” şeklinde konuştu.

“NE YAKILDI NE DE KESİLDİ”

Ürpek, ayrıca filmin çekimleri için ağaç yakıldığı şeklindeki iddialarında gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Burada hiç ağaç ne yakıldı ne kesildi. Kullanılan malzemelerin hepsi dışarıdan gelme. Benim ise geceleri sivrisineklerden korunmak için yaktığım eski palet türü şeyler var burada. Eski tahta parçalarını yakıyorum yani. Kimsenin aklına böyle bir şey gelmesin. Doğaya kimse zarar vermez, bende buna izin vermem zaten” ifadelerini kullandı.

HEYKELİ BÜYÜK TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

Öte yandan 2016 yılında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile eski Baro Başkanı Özgür Yıldırım arasında Şeyh Bedrettin heykelinin kente dikilip dikilmemesi ilgili sert tartışmalar yaşanmıştı.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.