DOLAR 32,5608 0.21%
EURO 34,9413 -0.12%
ALTIN 2.437,230,06
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092995-0,27%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne ilk yardımda tek

Edirne ilk yardımda tek

ABONE OL
10 Eylül 2021 10:04
Edirne ilk yardımda tek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, kentte iki yıl önce açılan Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde (İYEMER) şimdiye kadar yaklaşık bin kişiye ilk yardım eğitimi verildiğini belirterek, İYEMER’in Türkiye genelinde valilikler bünyesinde açılan ilk merkez olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Dünya İlk Yardım Günü etkinlikleri İYEMER tarafından kenttin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde stant açan açılarak, vatandaşlara ilk yardımın önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Açılan standı ziyaret eden Vali Yardımcısı Ali Uysal, Türkiye’de Valilikler bünyesinde ilk ve tek olan İlk Yardım Merkezinin bin kişiye yakın ilk yardım sertifikalı birey yetiştirdiğini söyledi.

 “EDİRNE İLK YARDIM KONUSUNDA TEK”

Dünya İlk Yardım Haftası kapsamında farkındalığı arttırmak için böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirten Uysal, “Edirne’mizde 2019 yılının Ekim Ayı yaklaşık 2 yıl önce Valimiz Sayın Ekrem Canalp’in büyük özverisi ve talimatıyla biz Türkiye’de valilikler bünyesinde ilk ve tek olan ilk yardım eğitim merkezini 112 Acil Çağrı Merkezi binasında hizmete açtık. Burada ilk önce bir eğitmenimiz Ayten Hanım öncülüğünde başladık. Şu anda 2 eğitmenimiz kendileri 25 yıllık tecrübeli dünya standartlarında eğitim veren arkadaşlar. Şu anda bin kişiye yaklaştık. 3 günlük bir eğitim oluyor. 3 günün sonunda bir yazılı sınavla sertifika almaya hak kazanan ilk yardım eğitimcileri resmi olarak mevzuatsal anlamda hiçbir sıkıntı olmadan her yerde ilk yardımda bulunma yetkisi var. İlk yardımının eğitiminin önemini anlatmaya gerek yok. Her yerde şunu duyuyoruz sokakta kalp krizi geçirdi, otobüste kalp krizi geçirdi. Çok önemli olduğunu anlatmaya gerek yok tüm dünya biliyor. Bizim Türkiye’de ilk müdahale ekiplerimizden 112 Acil Çağrı Merkezimiz 1 dakikadan çok daha kısa sürede refleks verip olay yerine geliyor. Bu konuda ne kadar iyi olsak da 3-5 dakikayı buluyor. 3-5 dakika yaşamsal süreçte önemli. Bu anlamda ilk yardım hayat kurtarır diyoruz. Edirne bu konuda tektir. Edirne’de bin kişiye yakın ilk yardım sertifikalı eğitilmiş insanımız var. Başta kolluk güçlerimiz, diğer kamu kurumlardan çalışanlar ve halktan kim isterse. Biz bunu ücretsiz olarak eğitim veriyoruz” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Yapılan etkinlikle farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Ayten Sünnetçiler de “Eğitim almak isteyen vatandaşlarımız Valiliğin sayfasında başvuru formumuz var. Aynı zamanda aynı şekilde broşürde bastırdık, merkezimize gelip form doldurarak başvurularını da yapabiliyorlar. Biz en yakın zamanda telefonla iletişim kurup eğitimlere davet ediyoruz. 3 günlük eğitim bakanlık sertifikalı, hayat kurtarmanın sorumluluğunu alarak öğreticilik yapıyoruz. Bugünde burada bulunmamızın sebebi dikkate değer şekilde hem halkımıza hem basınımıza yaptığımız çalışmaları göstererek burada farkındalık oluşturmak. Edirne Valimiz Ekrem Canalp’e, Ali Valimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Saraçlar Caddesi’nde İYEMER eğitmenleri ve kursiyerler tarafından vatandaşlara maket üzerinde ilk yardım konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.