DOLAR 32,4412 -0.14%
EURO 34,7978 -0.51%
ALTIN 2.445,700,41
BIST 9.930,552,20%
BITCOIN 20697180,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne istihdamı masaya yatırıldı

Edirne istihdamı masaya yatırıldı

ABONE OL
1 Kasım 2022 11:02
Edirne istihdamı masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 4. Dönem olağan toplantısı Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu istihdam ve mesleki eğitim politikalarının, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici politikaların oluşturulmasının önemini, bu oluşturulan politikaların uygulamasında özel sektörün rolü ve özellikle genç istihdamının artırılmasının önemine değinerek, Edirne İline dair gelecek dönem planlamalardan bahsetti.

Toplantıda, Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2022 yılı 10 aylık faaliyetleri ve Genç İstihdamı konularında İl Müdürü Şengül Çildam, Çocuk İşçiliği ile Mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam olanakları kapsamında gerçekleştirile çalışmalar konularında da Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt sunum yaptı.

Toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğünce Edirne genelinde İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam yaptığı sunumda, 2022 yılında 10 aylık süreçte; 9 bin 499 kişiye yönelik açık iş talebi alındığını, 5 bin 984 kişi istihdam edildiğini, geçen yıla göre işe yerleştirme ve açık iş verilerinde önemli bir artış kaydedildiğini şu an vatandaşlarımızın başvurabileceği 400’den fazla açık iş talebi bulunduğunu, özel sektörde faaliyet gösteren 3 bin 607 işyerinin ziyaret edildiğini, 18 bin 40 kişiye bireysel danışmanlık gerçekleştirildiğini, 537 kişiye yönelik İş Kulübü faaliyetleri kapsamında eğitim verildiğini, bin 83 kişiye yönelik Toplum Yararına Program düzenlendiğini ve Aktif İşgücü Programları kapsamında 634 kişiye yönelik İşbaşı Eğitim Programı düzenlendiğini belirtti.

Ayrıca, dezavantajlı grupların yoğun olduğu kadın ve genç istihdamı konularına değinen Çildam; aktif işgücü programlarında katılımcıların yüzde 75’inin kadın olduğu, işe yerleştirme faaliyetleri kapsamında da toplam işe yerleştirilenlerin yüzde 55,4’ünün kadın olduğunu ifade etti. Genç işe yerleştirme faaliyetlerinin artırılması amacıyla eğitim, istihdam ve okuldan işe geçiş süreçlerini ve politikalarını daha iyi koordine etmek ve ilgili tüm paydaşlar (kamu kuruluşları, üniversiteler, sendikalar, STK’lar, yerel yetkililer ve özel firmalar) arasındaki iş birliğinin sağlanmasının önem arz ettiğini belirtti.

Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş, ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Salih Akbulut, Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Uğur Okuş, Prof. Dr. M. Engin Sanal, Hak-iş Sendikası Temsilcisi Hamdiye Şen ve TİSK Temsilcisi Burhan Aktaş katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.