DOLAR 32,3799 0.19%
EURO 35,0567 -0.13%
ALTIN 2.324,880,25
BIST 9.093,900,15%
BITCOIN 2271728-0,60%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne kırmızı alarm veriyor!

Edirne kırmızı alarm veriyor!

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:16
Edirne kırmızı alarm veriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası İstanbul’a yakın illerde vaka sayısının artış gösterdiğini söylemiş ve Edirne’deki vaka artış oranının yüzde 91 olduğunu açıklamıştı. Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından Edirne’deki koronavirüs vakalarındaki artış vatandaşlarda endişe yaratırken, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan sağlık personelinde de Kovid-19 vaka sayılarında artış olduğu ortaya çıktı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun önceki gün basın mensuplarına yaptığı açıklamada “tüm sağlık tedbirlerinin alındığını, Edirne için korkulacak bir durumun olmadığını” açıklamıştı. Ancak Rektör Tabakoğlu’nun bu açıklamalarının aksine Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan sağlık personelinde Kovid-19 vaka sayılarında artış yaşandığı ortaya çıktı.

“SAĞLIK PERSONELİ SMS İLE UYARILDI”

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından, sağlık personellerine gönderilen SMS’te son bir haftalık süreç içerisinde hastanenin sağlık personelinde Covid-19 vakalarının artma eğiliminde olduğu uyarısı yapıldı.

SMS’li uyarıda; “Filyasyon çalışmaları ve genel değerlendirmeler yapıldığında özellikle hastane içi/dışı sosyal alanlardaki temasların daha yoğun olduğu saptanmıştır. Bu nedenle; yemekhane kullanım saatlerine dikkat edilmesi ve bulunma süresinin mümkün olduğunca kısa tutulması, servislerdeki dinlenme alanlarında maske kullanımı, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, asansör kullanımının şartlara göre planlanması, hastane içinde ve dışında maske kullanımına özellikle dikkat edilmesi, yangın çıkış alanlarının sosyal alan olarak kullanılması, görev yerleri dışındaki alanlarda geçirilen zaman diliminin azaltılması gibi genel kurallara uyulmasına, uymayan arkadaşlarımızın uyarılması önemlidir” ifadeleri kullanıldı.

“ACİL VE KANSER HASTALARI DIŞINDA ELEKTİF VAKALAR HASTANEYE YATIRILMASIN”

Öte yandan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Merkez Müdür Prof. Dr. Abdullah Taş imzasıyla Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanlığı’na gönderilen yazıda ise İlimizdeki Covid-19 hasta sayısının artması ile birlikte, pandemi servis sayısının artırılması ihtiyacı göz önünde bulundurularak Kasım Ayı itibariyle servislerin tekrar birleştirilmesi gerekebilir ifadeleri kullanılırken, hazırlıklı olmak amacıyla acil ve kanser hastaların takibi dışında elektif vakaların hastaneye yatırılmaması hem oda hem de personelin hazırlanması istendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.