DOLAR 32,5843 0.21%
EURO 34,8333 0.46%
ALTIN 2.411,97-0,84
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21522880,29%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne tek yürek oldu

Edirne tek yürek oldu

ABONE OL
16 Temmuz 2022 17:41
Edirne tek yürek oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle hain darbe girişiminin önlenmesinin 6.yıl dönümünde Edirne Atatürk Anıtı’nda “Türkiye Aşkına” temalı program gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası başlayan programa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu,  Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, siyasi parti temsilcileri ve bayraklarını alıp gelen çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Edirne Valiliği ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonuyla düzenlenen programda Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Program Eski Cami imamı Hasan Cerrah’ın Kuran okunması sonrası, Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık temsili olarak birlik ve beraberliği simgeleyen sancağı teslim aldı. Sancak teslim töreni sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri konulu Türkiye Aşkına konsepti ve alt temalarına uygun düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Kırbıyık ödüllerini takdim etti.

“TÜRKİYE AŞKINA NASIL TEK YÜREK OLUNDUĞUNU NİZAMI ALEME İLAN ETTİK”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anlam ve önemine değinen bir konuşma gerçekleştiren Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Milletimizin tarihinde öyle anlar, öyle dönemler vardır ki bunlar bizi biz yapan değerlerin ortaya konulduğu, mücadelenin, kararlılığın, acının, hüznün, sevincin birbiriyle yoğrulduğu, özgürlüğün, bağımsızlığın, söz konusu vatansa, gerisi teferruattır anlayışının Her şeyden önce geldiği zamanlardır. Tarihimize şöyle bir bakacak olursak Sultan Alparslan’ın komutasında, Malazgirt’te, Anadolu’nun kapıları ardına kadar açılırken milletimizin kıyamete kadar bu topraklarda hüküm sürme, azim ve kararlılığını nasıl görmekteysek Edirne’de doğup, tahta burada çıkan, fethin hazırlıklarını Edirne’de yapan, İstanbul’un fethi için buradan sefere çıkan Fatih Sultan Mehmet’in komutasındaki o mübarek ordunun, kutlu yolculuğundaki şahlanışına nasıl şahitlik etmekteysek her bir tarafı işgal edilmiş, eli kolu bağlanarak çaresizliğe itilmiş eşsiz liderliğiyle tekrar ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda bir milletin bağımsızlık ideali için küllerinden yeniden doğuşuna nasıl tüm dünyaya ispat ettiysek, işte 15 Temmuz gecesinde de Allah’tan korkmayan, milletinden utanmayan vatan hainlerinin ihanetleri karşısında devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, her türlü farklılığı bir kenara bırakarak bu aziz milletin Türkiye aşkına nasıl tek yürek olabileceğini, nasıl tek yürek olduğunu nizamı aleme ilan ettik” dedi.

“15 TEMMUZ KÜRESEL BİR SALDIRIDIR”

Hainlerin 15 Temmuz gecesi zafer haberi beklediklerini hatırlatan Vali Kırbıyık “15 Temmuz alelade bir kalkışma değildir. Daha önce gördüklerimizden de değildir. Sadece FETÖ’cü hainlerin planlayıp, uygulamaya koyduğu basit bir ihanet de değildir. 15 Temmuz küresel bir saldırıdır. Küresel ayağı olan, kurgusu olan, desteği ve stratejik hakkı dışarıdan olan ithal bir saldırıdır. Yıllardır bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışanlara karşı teröristle mücadele ederken de şehitler verdik. Biz daha önce de hain gördük. Biz daha önce de ihanet gördük. Ama ilk kez bu devletin üniformasını giyen, ekmeğini yiyen adamlar tarafından bu kadar kalleşçe ve sırtımızdan vurulduk. Onların tasmalarını tutan sahipleri, ortakları, bütün gece kulaklarını kabartıp iyi bir haber bekledi. PKK iyi bir haber bekledi. Pensilvanya’daki caniye ruh hastası iyi bir haber bekledi. Para verenler, hakkı verenler, talimat verenler, Akbaba gibi çakal gibi kenardan seyredenler iyi bir haber bekledi. Ama Allah’a çok şükür Cenabı Allah o geceyi onlara karanlık bizlere aydınlık kılmıştır. Allah bu milletin duasını kabul etmiştir. Cenabı Allah bizim evlatlarımızı sevmiştir. 15 Temmuz tankın, topun, uçağın, modern silahların karşısında hiçbir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi İstiklal Harbi’nde olduğu gibi Kuvayı Milliye ruhu ile topyekun vatan ve bayrak aşkıyla mücadele ettiği çok önemli bir tarihtir. Elbette on beş Temmuz belası kolay bertaraf edilmemiştir. Demokrasi ve milli irade uğruna Kızılay’da, Gölbaşı Özel Harekat’ta, TÜRKSAT’ta, İstanbul 15 Temmuz şehitler Köprüsü’nde, Kahramankazan’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, Genelkurmay Başkanlığında şehadete yürüyen 251 insanımızın ve onların emanetine sahip çıkan bu aziz milletin, sizlerin sayesindedir. Aziz milletimiz o gece bir kahramanlık destanı yazarak ay yıldızlı şanlı bayrağını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve vatan uğruna gözünü dahi kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir. Devletimize ve milletimize karşı yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlı milletimiz sayesinde hüsrana uğratılmış bu karanlık gecede milletimiz aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milli şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde dediği gibi adeta kükremiş sel misali önüne gelen tüm esareti yıkıp geçmiştir. Büyük Türk milleti nereden gelirse gelsin açıkça ve haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları on beş Temmuz’da olduğu gibi daima ortadan kaldıracak inanç, iman ve kararlılığa sahip hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir” dedi.

“EDİRNELİ HEMŞEHRİLERİMİZ BU MEYDANI KARARLILIKLA DOLDURARAK GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Edirnelilerin 15 Temmuz’da vatana sahip çıkışı sebebiyle teşekkür eden Vali Kırbıyık “15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Edirneli hemşerilerimiz bu meydanı doldurarak kararlı bir şekilde vatanına, milletine, bayrağına, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmıştır. Bu manada her birinize, her biri Edirneli’ye şükranlarımı ayrı ayrı sunuyorum. Bizler şanlı tarihimize, altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edeceğiz. Bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının yanlarında daima duracağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimize Cenabı Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Minnet ve şükranla anıyorum. Şehit ve gazi ailelerimize de fedakarlıkları ve metanetleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüzü tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olmasını diliyorum. Teşriflerinizden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle halka hitap eden videosunun ardından 15 Temmuz için hazırlanan videoların sinevizyon aracılığıyla katılımcılara izletildi. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Balkan Müziği konseri, Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu konseri, Edirne Belediye Bandosu konseri gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaside ve ilahi takdimi sonrası Diyanet Edirne İl Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve şehitler için dua okundu. Program camilerden sela okunarak son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.