DOLAR 32,4168 0.06%
EURO 34,6242 -0.03%
ALTIN 2.388,140,35
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1968158-4,78%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de cinsiyet ayrımcılığı yok

Edirne’de cinsiyet ayrımcılığı yok

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:19
Edirne’de cinsiyet ayrımcılığı yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, hem erkek hem de kadın işletmecileri gözlemlediğini belirterek, kentte kadın işletmecilere her türlü destek olunduğunu ve ‘kadın çalışır mı’ diye cinsiyet ayrımcılığının hiç olmadığını belirtti.

Kadına şiddet ve erkek kadın ayrımı konularının gündeme geldiği şu günlerde, Edirne’nin kadına olan saygısı ve eşit bakışı herkesin göğsünü kabarttı. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve modernliği ile anılan Serhad Şehri Edirne’de, kadın işletmecilere hem devlet hem çevre tarafından verilen desteğin günden güne arttığı öğrenildi.

Edirne’de kadınların kendi hemcinsi olan işletmecilere daha fazla destek olduğunu söyleyen Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, “Aslında esnaf kadın, erkek gözüyle bakmıyor işletme sahibine. İşletme ne ise ona göre bakıyor. Kadınlarımız epey destekleniyor” dedi.

“BİZDE ‘KADIN ÇALIŞIR MI?’ DİYE BİR ŞEY YOK”

Edirne’de kadın işletme sahiplerinin sürekli desteklendiğini, cinsiyet ayrımcılığı yapılmadığını dile getiren Takındı “Kadınlarımız epey destekleniyor. KOSGEB belgesi aldı kadınlarımız. Hatta bendede var. İleriye doğru emekli olunca kadın olarak bir işletme açarsam kullanırım diye. Aslında esnaf kadın, erkek gözüyle bakmıyor işletme sahibine. İşletme ne ise ona göre bakıyor. Biz bunun avantajını Edirne’de bu şekilde görüyoruz. Edirne’de kadın erkek eşit görülüyor. Kadın kadına destek olduğu gözle görülür durumda. Mesela ben karşımdaki işletmeden yemeğimi yiyorum, çünkü onu bir kadın işletiyor. Bir kadınsa o işletmenin sahibi biz yönlendirmelerimizi ona göre yapıyoruz. Kendi kişisel çabamızla reklamını ona göre yapıyoruz. Kadınlar, kadınlara destek oluyorlar aslında işletme konusunda. Biz kadın esnaflarımız konusunda herhangi bir taşkınlık duymuyoruz, ya da kadına yönelik taşkınlıkta duymuyoruz. Buranın sahibi kadın diyerek gelip kadınlar ya da erkekler taşkınlık yaratmıyorlar. Bizde artık ‘kadın çalışır mı’ diye bir şey yok. İşletme sahibi kadın ya da erkek olduğu önemsenmiyor. Hatta kadınlar kendi ayakları üzerinde dursunlar diye daha fazla destek olunuyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.