DOLAR 45,9615 0.04%
EURO 53,3554 -0.26%
ALTIN 6.559,59-1,09
BIST 13.965,65-1,65%
BITCOIN 3013717-3.1067%
Edirne
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’de kurbanlık baskül fiyatları belli oldu

Edirne’de kurbanlık baskül fiyatları belli oldu

Edirne Ziraat Odası’nda toplanan Teknik İhtisas Komisyonu, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi. Geçtiğimiz yıl kesim ve parçalama hizmetleri dahil olmak üzere baskül kilogramı 380 TL olan koç, 475 TL’ye, yine geçen yıl baskül kilogramı 360 TL olan dana ise 475 TL’ye yükseldi.

ABONE OL
17 Nisan 2026 13:11
Edirne’de kurbanlık baskül fiyatları belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ziraat Odası’nda toplanan Teknik İhtisas Komisyonu, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi. Geçtiğimiz yıl kesim ve parçalama hizmetleri dahil olmak üzere baskül kilogramı 380 TL olan koç, 475 TL’ye, yine geçen yıl baskül kilogramı 360 TL olan dana ise 475 TL’ye yükseldi.

Edirne’de kurbanlık hayvan fiyatları belli oldu. Teknik İhtisas Komisyonu, piyasa koşulları ve maliyetleri dikkate alarak yeni tarifeyi açıkladı.

KOMİSYONDA GENİŞ KATILIM

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı Başkanlığında Ziraat Odası Meclis Salonunda bir araya gelen; Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi Mehmet Yorulmaz, Edirne Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Tuna, Edirne Ziraat Odası Yerel Kıymet Takdir Komisyonu Üyesi Tanju Yılmaz, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Kasap, Edirne Ticaret Borsası Meclis Üyesi Selman Astürk, Edirne Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Okan Şenyurt, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Recep İriş, Edirne Esnaf Ve Sanatkarlar Sicil Müdürü Serhat Dayıoğlu, Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Tunca, Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salim Gençalp, Tarım Orman İl Müdürlüğü Veteriner Hekim Abdullah Dökmeci, Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Hikmet Akbay, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Taşkın ve Edirne Ziraat Odası Meclis Üyesi İzzet Kuzucu’dan oluşan Teknik İhtisas Komisyonu üyeleri 27-30 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi.

YENİ FİYATLAR

Önceki yıllar belirlenmiş fiyat tarifeleri, Ticaret Borsası günlük satış baskül fiyatları ve kurbanlık hayvanın daha itinalı beslenme ve yetiştirilme unsurları ile günlük piyasa göz önüne alınarak ileri sürülen görüş ve öneriler sonucu; kesim ve parçalama hariç Koç kilogramı 425 TL, Dana 425 TL, Keçi 330 TL, Damızlık vasfını kaybetmiş inek ise 325 TL. Kesim ve parçalama dahil ise Koç kilogramı 475 TL, Dana 475 TL, Keçi 375 TL, Damızlık vasfını kaybetmiş inek ise 375 TL olarak belirlendi.

DAMIZLIK VE GEBE HAYVANLARA KESİM YASAĞI

Teknik İhtisas Komisyonu, gebe ve damızlık değeri olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışına ve kesimine izin verilmeyeceğini, ancak serbest veteriner hekimler tarafından düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafından onaylanmış olan raporda gebe olmadığı veya damızlık değeri taşımadığı belirtilen dişi hayvanların satışına ve kesimine izin verileceğini kararlaştırdı.

HAYVAN PAZARINA GİRİŞ ŞARTLARI BELLİ OLDU

Komisyon ayrıca, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazara; büyükbaş hayvanlar için, kulağında takılı halde kulak küpeleri ve pasaportları, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve kulağında küpesi olması, İl dışından gelmesi halinde ise yurt içi veteriner sevk raporu ile birlikte pazara çıkabileceğini karara bağladı.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP