Edirne’de son bir hafta içerisinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 857 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 26 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Göçmen kaçakçılığında kullanıldığı tespit edilen 22 araca da el konuldu.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde “Göçmen Kaçakçılığı” ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat, TEM, Kaçakçılık, JASAT, Asayiş ve Komando timlerince hava destekli müşterek devam eden faaliyetler neticesinde; son bir haftada yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 857 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 26 kişi yakalandı.
Düzensiz göçmenler ülkelerine iade edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilirken, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 26 kişi de jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Öte yandan göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüphelilerin kaçakçılıkta kullandıkları 22 araca da el konularak Cumhuriyet Savcının talimatı ile yed-i emin otoparkına teslim edildi.
GÜNCEL
25 Haziran 2025GÜNCEL
25 Haziran 2025GÜNCEL
25 Haziran 2025GÜNCEL
25 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
25 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
25 Haziran 2025GÜNCEL
25 Haziran 2025