DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9590 -0.05%
ALTIN 2.457,810,90
BIST 9.875,451,63%
BITCOIN 20864981,08%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirneliler, yabancıların kural çiğnemelerine isyan etti

Edirneliler, yabancıların kural çiğnemelerine isyan etti

ABONE OL
24 Eylül 2022 10:54
Edirneliler, yabancıların kural çiğnemelerine isyan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alışveriş yapabilmek için Çarşı, Ayşekadın, Bostanpazarı, Kıyık gibi işlek bölgelerde birçok yabancı vatandaş, araçlarını dörtlü sinyallerini bile yakmaya gerek duymadan kaldırımlara bırakarak gidiyor.

Şehrin sakinleri ise kaldırımları kullanamadığı için canını riske atarak taşıt yolunda gitmeye çalışıyor.

Kamuoyunda tepki toplayan bu hareketlerin şehri ve vatandaşlarını küçümsemek olduğunu söyleyen Edirneliler, kendi canlarının yabancıların paralarından daha değerli olduğunu ifade etti.

“YETKİLİLER BU SAYGISIZ KURAL ÇİĞNEMEYE MÜDAHALE ETSİN, CANIMIZI SOKAKTA BULMADIK”

Kentin farklı noktalarında yaşanan bu kural çiğneme olayı artık kendilerini çileden çıkarttığını söyleyen Edirneliler; “Bu yapılan davranış bizi küçümsemektir. Göz göre göre arka sokağa değil artık ana caddelerde yaya yoluna araçlarını parkederek gidiyorlar. Dörtlülerini bile yakmaya ihtiyaç duymuyorlar. Çünkü bizi paralarına muhtaç, ses çıkaramazlar sanıyorlar. Bizim canımız onların parasından değerli. Kimse kusura bakmasın bu yabancılar kendi ülkelerinde yada Almanya’da Fransa’da, Bulgaristan’da, Yunanistan’da bunu yapmaya cesaret edemez. Gelip Edirne’de kural çiğniyorlar.
Esnaf para kazanacak diye bunlara aldırış etmeyebilir, kendi ailesinden biri yaya yolunu bu araçlardan dolayı kullanamayıp taşıt yoluna indiğinde araç çarparsa isyan etmesin sakın. Herkesin başına gelebilir.
Yetkililer bu yabancılara göz açtırmasın. Burası bizim ülkemiz, kendi ülkemizde kendi yaya yolumuzu başka ülkenin vatandaşının kural çiğnemesinden kullanamıyorsak sorumlu olan yetkili merciler görevden ayrılsın. Biz canımızı sokakta bulmadık” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.