DOLAR 32,4592 -0.11%
EURO 34,7627 -0.64%
ALTIN 2.435,880,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062557-2,02%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin adını dünyaya duyuracaklar

Edirne’nin adını dünyaya duyuracaklar

ABONE OL
14 Mart 2022 10:46
Edirne’nin adını dünyaya duyuracaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alpagut Turan Savaş Sanatı’nın Edirne temsilcileri ikiz kardeşler Doğukan ve Batıkan İlicik, Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik elde ederek Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. Türk savaş sanatı olarak bilinen Alpagut Turan Savaş Sanatı için mücadeleler veren Edirneli 22 yaşındaki ikiz kardeş, Dünya Şampiyonası’nda bir başarıya imza atarak hem Türkiye’yi hem Edirne’nin ismini tüm dünyaya duyurmak istiyorlar.

Haziran Ayı’nda düzenlenecek Dünya Şampiyonası için hem Edirnelilerin hem Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteğini isteyen ikiz kardeş maddi imkansızlıkların başarıların önüne geçtiğini söyleyerek, “İnanıyoruz ki, ata sporumuz yağlı güreşlerinin yanında Türk Savaş Sanatı Sporu da kentimizde gelişecektir. Spora desteğini esirgemeyen başkanımız Recep Gürkan’a seslenmek istiyoruz. Dünya Şampiyonasında bize destek olun başkanım. Aldığımız madalyayla yanınıza gelip, Edirne’yi ve sizleri gururlandırmak en büyük isteğimiz” dediler.

OTOBÜSTEN İNİP MÜSABAKALARA KOŞTULAR

Maddi imkansızlıklar sebebiyle müsabaka günü Türkiye Şampiyonası’na otobüsten indikleri gibi katıldıklarını söyleyen İlicik kardeşler, “Maddi imkansızlıklar nedeniyle müsabakanın olduğu sabah Bursa’ya vardık. Otobüsten indikten 1.5 saat sonra tartıya çıktık ve hemen müsabakalara başladık. Gece 22’de müsabakalar bitti. Biz bu saate kadar yorgun ve uykusuz şekilde mücadele etmek zorunda kaldık. Ama tüm olumsuzluklara rağmen Dünya Şampiyonasına katılma hakkını elde ettik. Dinlenebilseydik daha iyi başarı elde ederdik” şeklinde söylediler.

“DESTEK ALMAMIZ HALİNDE EDİRNE’YE ALTIN MADALYA GETİRECEĞİZ”

Edirne’nin ismini dünyaya duyurmak için gece gündüz müsabakalara hazırlandıklarını kaydeden Doğukan ve Batıkan İlicik kardeşler, “İnanıyoruz ki, ata sporumuz yağlı güreşlerinin yanında Türk Savaş Sanatı Sporu da kentimizde gelişecektir. Türk Devletleri arasında Edirne’nin ismi Alpagut Savaş Sanatı sporuyla daha çok tanınacaktır. Bunun için biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama maalesef maddi imkansızlıklarımız bu sporda başarımızı engelliyor. Gece gündüz müsabakalara hazırlanıyoruz. Biz Dünya Şampiyonasında Edirne’nin ismini duyurmak için mücadele ediyoruz. Bu konuda Edirnelilerden destek bekliyoruz. Siyasetçi ve iş adamlarımızdan destek almamız halinde daha iyi sonuçlar elde edeceğiz. Kilolarımızda Dünya Şampiyonu olarak iki kardeş Edirne’ye altın madalya getireceğiz. Burada başarı elde etmemiz halinde milli sporcu olma unvanını da alacağız” dediler.

“SPORUN VE SPORCUNUN DESTEKÇİSİ BAŞKANIMIZ RECEP GÜRKAN’DAN YARDIM İSTİYORUZ”

Spordaki desteğini bildikleri Edirne belediye Başkanı Recep Gürkan’dan kendilerine destek isteyen İlicik kardeşler, altın madalya ile kendisinin yanına gelmek istediklerini belirterek “Edirne’mize büyük hizmetleri olan, spora desteğini esirgemeyen başkanımız Recep Gürkan’a seslenmek istiyoruz. Dünya Şampiyonasında bize destek olun başkanım. Aldığımız madalyayla yanınıza gelip, Edirne’yi ve sizleri gururlandırmak en büyük isteğimiz. Bu konuda bize destek olacağınıza eminiz. Başkanımızdan randevu talebimiz oldu. Bu isteğimiz ona da söylemek istiyoruz. İnanıyoruz ki başkanımız Türk Savaş Sanatlarına destek olacaktır” şeklinde ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.