DOLAR 32,3711 -0.37%
EURO 34,7997 -0.09%
ALTIN 2.396,01-1,09
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19120292,70%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin yöresel ürünlerinden iftar sofrası

Edirne’nin yöresel ürünlerinden iftar sofrası

Edirne Valisi Yunus Sezer'in başkanlığında yürütülen Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Gastro Akademi Eğitim Mutfağı'nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

ABONE OL
4 Nisan 2024 14:30
Edirne’nin yöresel ürünlerinden iftar sofrası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında yürütülen Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Gastro Akademi Eğitim Mutfağı’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Edirne’nin yöresel ürünlerinin tanıtımına ve markalaşmasına katkı sağlamak için atılması gereken adımların görüşüldüğü iftar programına Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, Edirne Orman ve Tarım İl Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan katılım sağladı.

“YÖRESEL ÜRÜNLERİN MARKALAŞMASI EDİRNE’YE BÜYÜK KATKI VERECEK”

Düzenlenen iftar yemeğinde, Edirne Valiliği’nce kentte faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri’nin (SODAM) ve kentteki yöresel ürün üreticilerinin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen, ‘Edirne Yöresel’ markasının ürünleri kullanılırken, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin gastronomi kültürüne ve yöresel ürünlerinin markalaşmasının şehre büyük katkı vereceğini belirtti. Kentin kültürel değerlerinin günümüze uyarlanarak tanıtılması gerektiğinin altını çizen Yunus Sezer, kurulan kadın kooperatiflerinin üretime, kadınlara ve şehre büyük katkısı olduğunu, ayrıca Edirne’nin gastronomi mirasının tanıtılması ve yerel üreticilerin desteklenmesi konularına dikkat çekti.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer başkanlığında Mütevelli Heyet toplantısı da bu programda gerçekleştirilirken, ileriki süreçte yapılması planlanan yenilikler ve faaliyetler istişare edildikten sonra program sonra erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.