DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20667741,13%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’ye İstiklal Madalyası talebi

Edirne’ye İstiklal Madalyası talebi

ABONE OL
2 Kasım 2023 18:09
Edirne’ye İstiklal Madalyası talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mecliste 11 gündem ve 2 gündem dışı olmak üzere toplam 13 madde grüşülerek karara bağlandı.

Meclis öncesi Gazze’de hastanelere yapılan saldırı ile ilgili Edirne Belediye Meclisi’ni ortak basın bildirisini okuyan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Edirne Belediye Meclisi olarak Filistin’le İsrail’deki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Gazze’de ki Al Ahli ve Al Mamedani Hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce insanın hayatını kaybetmesinden ve bir o kadar yaralılardan üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail’in Gazze halkına karşı uluslararası hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı saldırılarına artırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR OLMAYA DEVAM EDECEK”

Cumhuriyetin yüzüncü yılını bir kez daha kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Ulu Önder, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Savaşı milletimizin de cansiperane mücadelesiyle başarıya ulaşmış ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Geçtiğimiz pazar günü, Türk milleti olarak büyük bir onur, gurur ve heyecanla Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladık. İnanıyoruz ve eminiz ki, Türk milleti var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar olmaya devam edecektir. Bizler hepimiz Cumhuriyet’e inanan insanlar olarak, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için her şeyi ama her şeyi yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“EDİRNE İSTİKLAL MADALYASINI HAK EDEN BİR ŞEHİR”

2 Kasım 1918’de o tarihteki Osmanlı coğrafyasında kurulan ilk direniş örgütünün Edirneliler tarafından kurulduğunu söyleyerek Edirne’nin İstiklal Madalyasını hak ettiğini kaydeden Başkan Gürkan “Edirne, ilk direniş örgütünü kuran bir şehir. Bu özelliğinden dolayı Belediye Başkan Yardımcımız Selçuk Çakır’ın önerisiyle Edirne şehrine İstiklal Madalyası verilmesini teklif etmeyi düşünüyoruz. Edirne, İstiklal Madalyası’nı hak eden bir şehir. Önümüzdeki ay meclis gündemine bu konuyu almak istiyorum. Halkımızın da bu konuyu tartışmasını istiyorum. Eğer bir karara varabilirsek, Edirne şehrine İstiklal Madalyası verilmesini teklif etmeyi düşünüyoruz” dedi.

“BÜTÇE TEKLİFLERİ VE ÜCRET TARİFELERİ”

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 27. maddesinin 4. bendi gereğince; Edirne Belediyesi 2024 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçe tekliflerinin ve 2024 yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri tekliflerinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ve Kasım ayı toplantısı 2. Birleşiminin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 14.00’da Edirne Belediyesi Halk Kültür Merkezi Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

“MESLEKTAŞIMIZ MERHUM BERK SÖYLEMEZ’İN İSMİ EVİNİN OLDUĞU FATİH MAHALLESİ 2.SOKAĞA VERİLDİ”

Berk Söylemez’in isminin Fatih Mahallesi’ndeki sokağına ismi verildiğini belirterek baş sağlığı dileyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Kardeşimiz, hemşerimiz, gazeteci Berk Söylemez, TRT Haber kameramanı, geçirdiği bir trafik kazası sonucu maalesef yaşamını yitirmişti. Sevgili Berk’e bir kez daha Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere basın camiasına, tüm Edirnelilere bir kez daha sabırlar diliyoruz. Berk’in isminin yaşadığı evinin olduğu sokağa verilmesi için geçtiğimiz ay bir dilekçe vermiştik. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonumuz bu dilekçeyi görüştüler. Komisyonumuzun da oy birliğiyle uygun görmesi üzerine, gündemde işaretli bulunan sokağa Berk Söylemez isminin verilmesi oy birliğiyle uygun görüldü. Ben bir kez daha kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine, basınımıza  sabırlar diliyorum”dedi. Meslektaşımız merhum Berk Söylemez’in isminin Fatih Mahallesi 2. Sokağa verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Av.İBRAHİM KARAKOÇ VE MELİH YURDUSEVEN’İN İSİMLERİ SOKAK YA DA CADDEYE VERİLECEK

Edirne avukatlık mesleğinin duayenlerinden Edirne Barosu Eski başkalarından merhum  Av. İbrahim Karakoç ve Basın camiasında yıllarca görev yapmış olan merhum Melih Yurduseven’in isminin uygun bir cadde ve sokağa verilmesi için Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

CUMA PAZARI ARSANIN SATIŞINDAN VAZGEÇİLDİ

Öte yandan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cuma pazarının kurulduğu arsanın satışından vazgeçildiğini belirterek, buranın ilerleyen günlerde kat karşılığı projelendirileceğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.