DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim İş’ten dayatmaya ‘hayır’

Eğitim İş’ten dayatmaya ‘hayır’

ABONE OL
14 Ocak 2021 10:22
Eğitim İş’ten dayatmaya ‘hayır’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 4. ve 11. Sınıflar arasında okuyan öğrencilerin seçmeli derslerinde sanat, spor, bilin, yabancı dil yerine din içerikli derslerin dayatıldığını öne sürdü.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 4. ve 11. sınıflar arasında okuyan öğrencilerin seçmeli derslerine yönelik açıklamada bulundu.

Seçmeli derslerle öğrencilerinin kendilerini keşfetmesi, kendileri ile ilgili alanda donanımlı hale gelmesi gerektiği amaçlandığını belirten Zobar, “Seçmeli dersleri tüm okulları imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışan bu yöneticilere yönelik idari soruşturma başlatmalıdır. Asıl amaç, öğrencinin kendini keşfetmesi, kendi ilgili olduğu alanda donanımlı hale gelmesidir. Ülkenin geleceğini direkt olarak ilgilendiren bu konu, bazı okul idarecilerinin koltuğunu sağlamlaştırmak için yapacağı hamlelere kurban edilmez” dedi.

“SEÇMELİ DERSLERLE İLGİLİ DAYATMAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Okullarda 4. ve 11. sınıflar arasında okuyan öğrencilerin seçmeli derslerinin 4-22 Ocak tarihleri arasında belirlenmesi gerektiğini belirten Zobar, “Sendikamızın ulaştığı MEB’in iç yazışmaları ise öğrencilere pozitif bilimlerle/sanatla/sporla/yabancı dillerle ilgili dersleri seçtirmeyip dini içerikli derslerin dayatılacağını ortaya koymuştur. Daha önce de yaşandığı üzere seçmeli derslerdeki bu dayatma, zincirleme bir mağduriyet, büyüyen bir tahribat yaratmaktadır. Birçok öğrenci okul yönetimiyle ters düşmemek için bu dayatmalara boyun eğmek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerimiz kendilerine hayati derecede fayda sağlayacak dersleri alamamaktadır. Velilere sadece müşteri gözüyle bakan zihniyet, seçmeli derslerin belirlenme sürecinde de velileri ekarte etmektedir. Normalde okulların önünden bile geçmesine izin verilmemesi gereken bazı dernek veya vakıflar STK adı altında okullara enjekte edilmektedir. Bu dayatmalar, okullardaki norm kadro dengesini de alt üst ederek eğitim emekçilerini de mağdur etmektedir. Örneğin sınıfları 50 kişilik koca liselerde ancak 1 tane fizik, kimya ya da biyoloji öğretmeni istihdam edilirken, bu dayatmalar sonucunda onlarca din dersi öğretmeni bulunmaktadır. Bu haksız durum, başka branşlardan mezun öğretmenlerimizi de haklı bir tedirginliğe sürüklemektedir. Oysa ki artan ders sayısı, Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin yönetici yapılmasına bağlı olarak din içerikli dersleri verecek öğretmen bulunamamakta, din görevlilerinin derslere girmesi sağlanmaktadır” dedi.

“DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ”

Tüm okulları imam hatipleştirmeye çalışan idareciler için soruşturma başlatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Zobar, “Eğitim İş olarak uyarıyoruz: Çocukların zihinsel yönelim ve becerilerine göre bir eğitimden geçmelerini sağlayacak sistem” lafını dilinden düşürmeyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başında oturduğu Bakanlıkta kendi söylemiyle bu kadar çelişen bir uygulamanın nasıl olduğunu kamuoyuna açıklamalıdır. Eğer konuşmalarındaki “çağdaşlık” vurgusu “takiyye” değilse, derhal harekete geçmeli, seçmeli dersleri tüm okulları imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışan bu yöneticilere yönelik idari soruşturma başlatmalıdır” dedi.

“ÜLKENİN GELECEĞİ KOLTUK SAĞLAMLAŞTIRMAK İÇİN KURBAN EDİLEMEZ”

Seçmeli derslerin öğrencinin kendini keşfetmesi ve donanımlı hale gelmesi amaçlandığını söyleyen Zobar, “Altını çizerek belirtmek istiyoruz: Okullarımızdaki seçmeli dersi belirleme süreci, velinin bilgisi dahilinde, öğrenci tarafından yapılır. Buradaki asıl amaç, öğrencinin kendini keşfetmesi, kendi ilgili olduğu alanda donanımlı hale gelmesidir. Ülkenin geleceğini direkt olarak ilgilendiren bu konu, bazı okul idarecilerinin koltuğunu sağlamlaştırmak için yapacağı hamlelere kurban edilmez! Eğitim İş olarak bu konuların takipçisi olduğumuzu, dayatmanın devreye sokulduğu her yerde mücadele edip, hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.