DOLAR 32,5861 0.26%
EURO 34,7658 -0.05%
ALTIN 2.492,460,33
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20665563,77%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim Sendikaları arasında tansiyon yükseldi

Eğitim Sendikaları arasında tansiyon yükseldi

ABONE OL
20 Ağustos 2022 10:42
Eğitim Sendikaları arasında tansiyon yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü “2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda üniversiteye yerleşen ilimiz Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” şeklinde paylaşımda bulundu.

Edirne İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya sayfasında sadece Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin üniversiteye yerleşen öğrencilerini paylaşılması Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi ve Eğitim Sen Edirne Şubesi’nin dikkatini çekerken, Eğitim Bir Sen Edirne Şubesi’de iki sendikanın temsilcilerine tepki gösterdi.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin paylaşımın altına Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay’ın görüşünü yazması ve ona yanıt olarak Eğitim Bir Sen Edirne Şube Başkan Yardımcısı Atalay Cüce’nin “Zoruna mı gitti Kral” yorumu tartışmanın fitilini ateşledi.

“BU GENÇLERİ AYRIŞTIRMAYIN LÜTFEN”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi üniversiteye yerleşenler paylaşımının altına Edirne Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Murat Akçay, “Şimdi buradaki gençlere Edirne İl Milli eğitim Müdürlüğü bir tek sizi paylaşmış, diğer liselerde üniversite kazanan arkadaşlarınızı paylaşmamış desek, eminim onlarda üzülürler. Yapmayın böyle, bu gençleri ayrıştırmayın lütfen” şeklinde yorumda bulundu.

“ZORUNA MI GİTTİ KRAL?”

Akçay’a cevaben yorum yapan Eğitim Bir Sen Edirne Şube Başkan Yardımcısı Atalay Cüce, “Zoruna mı gitti Kral? Bir zamanlar senin ve senin gibi düşünenlerin kapatmaya çalıştığı, düşman olduğu bu kurumların gözünüze sokmaya çalıştığı için paylaşılmıştır belki de” dedi

“KRALLIK SİSTEMİ ÇOK ESKİLERDE KALDI”

Şube Başkan Yardımcısı Atalay Cüce’ye karşı yorumda bulunan Eğitim İş Edirne Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, “Krallık Sistemi çok eskilerde kaldı. Bizde herkes emekçi Atalay Hocam. Murat Hocam naiflikten sizin yakışıksız hitabınıza cevap vermek istemedi sanırım. Murat Başkanımızın yorumuna hoş olmayan yorumlar yazmak olayı başka yönlere çekip algı yapmak çok ayıp ve gereksiz. Bırakın da il milli eğitimin paylaşımına yapılan naçizane sitemlerin cevaplarını il milli eğitim versin. Üniversiteyi kazanan bütün çocuklarımızı tebrik ederim. Edirne’de üniversite kazanan bütün lise öğrencilerimizin başarıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından paylaşılacağını düşünüyorum”şeklinde değindi.

“BU ÇOCUKLARIN HAYATINI KARARTANLAR HELALLİK İSTİYOR, YEMEZLER”

Eğitim Bir Sen Edirne Şube Başkan Vekili İsmail Çelik’te, “Bütün çocuklar bizim kimseyi ayrıştırma yapmıyoruz. Ama bu ülkede bir başarı olduğunda okul kompleksi yapmadan hepsini tebrik etmeliyiz bence. Artı İmam Hatip ve genelde meslek liselerine katsayı zulmü uygulandığı zaman bu denli sesiniz yüksek çıktı mı? Zulüm kimden gelirse gelsin zulümdür. Bu çocukların hayatlarını karartanlar şimdi helallik istiyor. Yemezler” şeklinde yorumu da dikkat çekti.

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SADECE BİR OKULUN ÖĞRENCİLERİNİ PAYLAŞRAK YANLIŞ DAVRANMIŞTIR”

Tartışmaya dahil olan bir başka sendika olan Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir’de, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü sadece bir okul türünün sınav kazanan öğrencilerini paylaşarak yanlış ve özensiz davranmıştır. bu pırıl pırıl gençlerimizin, bu yanlışı yapan ve savunan kişilerden çok daha ileride olduklarından ve Cumhuriyet’in değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduklarından hiçbir kuşkum yok. Tebrikler gençler”şeklinde dile getirdi. Tartışmalar sonrası Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Edirne Lisesi’nin üniversiteye yerleşen öğrencilerini de paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.