DOLAR 32,5321 -0.07%
EURO 34,8259 -0.17%
ALTIN 2.427,82-0,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102705-3,25%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim yılı öncesinde içler acısı halde

Eğitim yılı öncesinde içler acısı halde

ABONE OL
5 Eylül 2022 11:09
Eğitim yılı öncesinde içler acısı halde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin köklü okulları arasında yer alan 1.Murat Anadolu Lisesi binasının kötü durumda olduğunu dile getiren Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin, işi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bile çözemeyeceğini büyük yatırımlarla bu binanın onarılması çağrısında bulundu.

Uzun süredir kötü bir durumda bulunan, duvarlarındaki sıvaların döküldüğü, taşların yerinden söküldüğü hatta okul girişindeki duvarların yosun tuttuğu 1.Murat Anadolu Lisesi binası adeta imdat çağrısı yapıyor.

TÖS Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin, tadilatına başlanan diğer okullar gibi 1.Murat Anadolu Lisesi’nin binasına da el uzatılması, çocukların onarılan ve sağlam binalarda eğitim hayatlarını sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

“1.MURAT ANADOLU LİSESİ DİĞER OKULLAR GİBİ TADİLATA GİRMELİ”

TÖS Edirne İl Başkanı Bilgin, “Edirne’nin en tarihi en köklü okullarından biri olarak 1.Murat Anadolu Lisesi şu anda çok kötü halde. Her gün önünden geçiyoruz. Bizim içimizi acıtıyor. Daha önce bu konuyla ilgili yaptığımız basın açıklamasında da belirtmiştik. Bu okulların bir an önce tadilata girmesi gerekiyor. Edirne’miz için büyük değerler bunlar. Birkaç okulumuzda başlayan tadilatların 1.Murat Anadolu Lisesi içinde bir an önce gerçekleştirilmesi talebimizi tekrar buradan vurguluyoruz. Umarım yakın zamanda gerçekleştirilir. Yani bu bölgede yaşayan çocuklar için de onların geleceği için de binalarda, güzel binalarda aynı zamanda tabii hayati tehlikede oluşturan durumlara ulaşabilir. Bunların bir an önce giderilmesi için talebimizi tekrar buradan vurguluyoruz. Daha önce yaptığımız basın açıklamasında da bunu belirtmiştik. Buradan bir daha vurgulamak istiyorum” dedi.

“BUNU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KENDİSİ BİLE ÇÖZEMEYEBİLİR, BÜYÜK BİR ONARUM BU”

1.Murat Anadolu Lisesi’nin onarımının sadece boyayla çözülemeyeceğini, büyük bir yatırım gerektiğini dile getiren Bilgin, “Şimdi tarihi bakımından zaten basına da yansıyan görüntülerde birçok sıkıntı var. Yani bahçesinde binanın kendi içinde, dışında hani tek boyayla çözülecek sorunlar değil. Bu büyük bir onarım. Hani bunu sadece okul müdürüne de bırakamazsınız. Belki de sadece bunu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendisi bile çözemeyebilir. Büyük yatırımlar gerekmektedir. Şimdi bunu daha tartışabiliriz tabii ama Birinci Murat Lisesi’ne gelen çocuklarımızı da hiçbir ayrımcılık yapmadan onlara en büyük değerleri göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.