DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20647030,63%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitimciler öğretmenler gününde iş bıraktı

Eğitimciler öğretmenler gününde iş bıraktı

Edirne’de Eğitim İş Üyesi öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 'Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz' diyerek iş bıraktı.

ABONE OL
24 Kasım 2023 18:04
Eğitimciler öğretmenler gününde iş bıraktı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Eğitim İş Üyesi öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ‘Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz’ diyerek iş bıraktı.

Eğitim İş Edirne Şubesi tarafından Saraçlar Caddesi’nde açıklamada bulundu. Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, burada yaptığı açıklamada, “Bugün bize ‘hakkınızı ödeyemeyiz’ edebiyatı yapmak için sıraya girecek olan yöneticiler, gerçekten de hakkımızı ödemiyorlar” diye ifade etti.

“BUGÜN GURUR NİŞANESİ KADAR BURUKLUĞUN GÜNÜDÜR”

Murat Akçay” Bugün yani Öğretmenler Günü’nde, sizlerden alacağımız her tebrik, her bir güzel söz biz eğitim emekçileri için yaşam sevincidir, umuttur. Buna rağmen bugün okullarımızda, bizler için düzenlenen törenlerde, sizlerin yanında olmak yerine alanlardayız çünkü eğitimi ve eğitim emekçisinin durumunu yıllardır günden güne kötüleştiren bir yönetim anlayışı nedeniyle bugün bizim için bir gurur nişanesi olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisinin haklarını kırpan, sistematik olarak itibarsızlaştıran, geçinemez ve yaşayamaz hale getirenler, bugün riyakarca bir tiyatro sergileyerek, bizleri ezberledikleri sözlerle övmek için sıraya girecekler. Bugün yılın 364 günü eğitime de eğitimciye de çile çektirenler, yılın bir gününü vicdan rahatlatmak, imaj tazelemek için kullanacaklar. Eğitime dair toz pembe bir tablo çizip, eğitim emekçisine en çok kendilerinin değer verdikleri safsatalarını sıralayacaklar. Onlar size kendi elleriyle inşa ettikleri rezil gerçekleri anlatmayacaklar” diye konuştu.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay

“HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ EDEBİYATI YAPANLAR GERÇEKTEN HAKKIMIZI ÖDEYEMİYOR”

Yaşadıkları sorunları dile getiren Başkan Akçay, “Eğitim-İş’in Öğretmenler Günü için binlerce öğretmenle görüştürerek oluşturduğu güncel anketten yola çıkarak anlatalım: Yöneticiler tarafından öğretmenlerin sözüne/fikrine değer verilmiyor. Eğitimi herkesten iyi bilen öğretmenlerin yüzde 72’si çalıştığı kurumla ilgili bir karar alınırken görüşünün bile alınmadığını söylüyor. Öğretmenlerin yüzde 63’ü okul yöneticileri tarafından siyasi baskı gördüğünü söylüyor.  Bugün bize “hakkınızı ödeyemeyiz” edebiyatı yapmak için sıraya girecek olan yöneticiler, gerçekten de hakkımızı ödemiyorlar. Öğretmenlerin yüzde 95’i maaşının yetersiz olduğunu söylüyor. Öğretmenlerin yüzde 65’i esnaf, yüzde 37’si şahıslara borçlu. Matematiğe aykırı biçimde öğretmenler için bir ay ortalama 30 gün değil bir yıl gibi geçiyor, ay sonu bir türlü gelmiyor, öğretmenlerin yüzde 72’si her ay borç alarak ayakta kalabiliyor” dedi.

“ÖĞRETMENLER ANITKABİR’DE BULUŞACAK”

Eğitim İş olarak Ankara’da bir buluşma geçekleştirileceğini belirten Akçay, “Başöğretmenin eğitim neferleri olarak, Eğitim-İş olarak yarın Ankara’da düzenleyeceğimiz büyük buluşmayla hep bir ağızdan bu gerçekleri haykıracak, ardından Başöğretmenimizin ebedi istirahatgahına yürüyerek saygımızı sunacağız. Eğitimin aynı zamanda ülkenin geleceği için hayati olduğunu hatırlatıyor, çocukları için iyi bir eğitim, ülkesi için parlak bir gelecek düşleyen tüm yurttaşları mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz. Öğretmenler Günü’nde bize vereceğiniz en büyük hediye, haklı kavgamıza omuz vermek; kendinize yapacağınız en büyük iyilik ülkenin eğitimine, yani geleceğine sahip çıkmaktır” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.