DOLAR 32,6638 0.45%
EURO 34,9531 0%
ALTIN 2.519,461,43
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1957682-2,08%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Eğitimciler risk altında

Eğitimciler risk altında

ABONE OL
5 Nisan 2021 10:09
Eğitimciler risk altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Mali Sekreteri Murat Akçay, eğitim çalışanları arasında aşılamanın yetersiz olduğunu belirterek, eğitimcilerin büyük risk altında olduğunu ve bir an önce eğitim çalışanlarının aşı takviminde öne alınması gerektiği ifade etti.

Eğitim İş Sendikası tarafından artan koronavirüs vakaları ve eğitim çalışanlarına yönelik aşılama çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenlendi.

“EĞİTİM ÖĞRETİM GÖRMEZDEN GELİNEMEZ, ÖTELENEMEZ, VAZGEÇİLEMEZ”

Eğitim İş Edirne Şube Mali Sekreteri Murat Akçay, öğretmenler ve öğrenciler arasında koronavirüs vakalarının artığına dikkat çekerek, Eğitim-öğretim, toplumun yediden yetmişe tamamını ilgilendiren önemli bir kamu hizmetidir, yerine getirilmesi gereken, ülkenin geleceğini ilgilendiren hayati bir unsurdur. Bu sebeple görmezden gelinemez ötelenemez, vazgeçilemez ve günlük siyasi ve koltuk rantının oyuncağı haline getirilemez.  Eğitim İş Edirne Şubesi olarak il merkezi, ilçe ve köylerde görev yapan öğretmenler arasına yaptığımız uzaktan anketin sonucu, son durumu ülke ve Edirne çapında tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir” dedi.

“BU VAHİM TABLOYA GÖRE EĞİTİM ÇALIŞANLARI ARASINDA AŞILAMA YETERSİZDİR”

Belirsizlik süreci ile öğretmenler ve öğrencilerin ruhsal, fiziksel ve sosyolojik travmaya dönüştüğünü aktaran Akçay, “Ulaştığımız 537 eğitim çalışanlarının yüzde 57’si İlçelerde, yüzde 34’ü İl merkezinde, yüzde 8’i köylerimizde görev yapmaktadırlar. Özellikle, yaklaşık yüzde 91’ i kalabalık il ve ilçe merkezlerinde görev yapmakta olan eğitim çalışanlarımız için risk oldukça büyüktür. Köy öğretmenleri için aşılama takvimi başlasa da asıl risk gurubu, kalabalık yerleşim yeri okullarında görev yapan eğitim çalışanlarıdır. Aşılamada asıl endişe verici tablo ise aşağıdaki grafikte de görüldüğü üzere eğitim çalışanları arasında aşılama oldukça yetersizdir. Aşılama yapılan yüzde 6’lık kısmın çoğunluğunun köyde görev yapan eğitim çalışanları olduğu değerlendirilmektedir. Bu vahim tabloya göre eğitim çalışanlarında aşılama oranı oldukça yetersiz görülmektedir. Uzaktan eğitimin oldukça yetersiz ve katılımın çok düşük olmasından dolayı, tüm öğretmenlerimiz okullarında öğrencileriyle bir an önce buluşup yüz yüze eğitime geçme arzusundalar. Bu belirsizlik ve salgın süreci, özellikle öğrenciler olmak üzere, öğretmenler üzerinde ruhsal, fiziksel ve sosyolojik bir travma halini almıştır. Aşılamanın kaçınılamaz önemi bu tabloda bir kez daha gözler önüne serilmiştir” dedi.

“YÜZDE 93 GİBİ EZİCİ ÇOĞUNLUĞUN AŞILAMASI DÜŞÜNÜLMEDİĞİ ACI BİR GÖSTERGEDİR”

Eğitimde feda edilebilecek fert olmadığı sebebiyle aşılama takviminde eğitimcilerin ön sıraya getirilmesi gerektiğini savunan Akçay, “Aşı tarihlerinin olup olmadığını sorduğumuz öğretmenlerimizin ne yazık ki yüzde 93 gibi ezici bir çoğunluğunun daha aşılama için bile düşünülmediğinin acı bir göstergesidir.  Aşılama takviminde isteyen tüm eğitim çalışanları bir an önce öne alınmalıdır. Bunun için kaynak, aşı ivedilikle temin edilmelidir. Öğretmen ve eğitim çalışanlarını aşılamadan. Öğretmen ve öğrencileri sınav, kurs gibi topluca bir araya getirme çabası, bu öğretmen ve öğrencileri dolayısıyla toplumun önemli bir kısmını ateşe atmaktır ki aşağıdaki son tabloda okullarda görülen vakaların oranı da bu vahim durumu göstermektedir. Tüm eğitim camiası, öğrenci ve velilerin kısaca toplumun çok önemli bir kısmının sağlığı için öğretmenler ve eğitim çalışanları aşılamada ivedilikle ön sırada yer almalıdır. Özellikle sağlık söz konusu olduğunda eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.