DOLAR 32,4697 -0.07%
EURO 34,7415 -0.68%
ALTIN 2.437,270,06
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062384-0,54%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ek zam ve refah payı talep ettiler

Ek zam ve refah payı talep ettiler

ABONE OL
16 Aralık 2021 11:02
Ek zam ve refah payı talep ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Türkiye Kamu Sen üyeleri, ek zam ve 3600 gösterge ile ilgili eylem yaparak, bütçeden haklarını istediklerini söylediler.

Türkiye Kamu Sen Edirne İl Temsilciliği, 81 ilde eş zamanlı olduğu gibi Saraçlar Caddesi’nde sendika üyeleri bir araya gelerek “bütçeden hakkımızı istiyoruz” sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

“MAAŞLAR ENFLASYONUN ALTINDA KALDI”

Türkiye Kamu Sen Edirne İl Temsilcisi Alim Kanpolat, burada yaptığı açıklamada, son 10 yıldır memur maaşlarının enflasyonun bile altında kaldığını ve sürekli eridiğini dile getirerek, “Bu durum küresel salgınla birlikte sürdürülemez bir hal aldı. Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk sınırının altında, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır.  Daha 3 ay öce, önümüzdeki yıl için yüzde 5+7 gibi komik bir rakama davul zurnayla imza atanlar, bugün yüzleri bile kızarmadan toplu sözleşmenin yenilenmesinden söz ediyor” dedi.

“ENFLASYON KARŞISINDA MEMUR VE EMEKLİ 2022 YILINI TAMAMLAYAMAZ”

1 yılda memurun zorunlu giderlere karşı alım gücünün bin 87 lira erdiğinin altını çizen Kanpolat “Biz, o zaman da söyledik. “Bu artış ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Seyyanen zam içermeyen, refah payı getirmeyen bir zam, en iyi ihtimalle sıfır zamdır. Gelin bu metne imza atmayın.” diye çağrıda bulunduk.  O zaman, memurun idam fermanını imzalayanlar, şimdi çıkmış timsah gözyaşı döküyorlar. Bakın yalnızca 1 yıl içinde memurun zorunlu giderlere karşı alım gücü aylık tam bin 87 lira eridi.   Bu erime memurun alacak hanesinde dururken, yüzde 35-40’lara dayanan gerçek enflasyon karşısında memur ve emekli, yüzde 5+7 zam ile 2022 yılını tamamlayamaz” dedi.

“CEP DELİK, CEPKEN DELİK, BOŞ TENCERE KAYNAMIYORŞ

Hayallere göre zam verilip, gerçeklerin görmezden gelinmesinin bedelini memurların ödediğini söyleyen Kanpolat “Doları, Avroyu, altını artık takip edemiyoruz. Raflardaki ürün fiyatları sürekli artıyor.   Durum böyleyken memurlarımız göstermelik zamlardan bıkmış durumdadır. Maaş artışı, alım gücünü yükseltmiyorsa, buna zam denemez. Verdiğiniz zam, enflasyonun altındaysa buna zam denemez.  Biz alım gücünü yükseltecek, ekonomideki büyümeden çalışana pay verecek gerçek bir zam istiyoruz. Herkes vergide adaletin sağlanmasını bekliyor. Memurlarımız 3600 ek gösterge bekliyor. Emekli yüzünün gülmesini bekliyor. Yardımcı hizmetliler genel idari hizmetler sınıfına geçmeyi bekliyor.  Yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş talep ediyor. Sözleşmeliler kadro bekliyor ama enflasyon beklemiyor. Meseleleri halının altına süpürünce sorunlar çözülmüş olmuyor. Suya yazılan vaatlerle karın doymuyor. Cep delik, cepken delik, boş tencere kaynamıyor” dedi.

“EK ZAM VE REFAH PAYI KAMU ÇALIŞANLARININ AK SÜTÜ KADAR HELALDİR”

İğneden ipliğe her şeye yağmur gibi zamları geldiğini belirten ve 25 milyon vatandaşın maaşına gerçek bir zam beklediğini belirten Kanpolat, “Başta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk milletinin daha güzel bir Türkiye’de, yaşanabilir bir ücretle, refah içinde yaşamasını istiyoruz. Ek zam da refah payı da kamu çalışanlarının analarının ak sütü kadar helal; hakkıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.