DOLAR 32,5586 0.16%
EURO 34,9471 -0.21%
ALTIN 2.434,76-0,05
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092007-0,64%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler meclisi için ilk adım atıldı

Emekliler meclisi için ilk adım atıldı

ABONE OL
8 Şubat 2022 11:36
Emekliler meclisi için ilk adım atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi üyelerinin öncülüğünde Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi kurulması için ilk adım atıldı.

Edirne Kent Konseyi Salonunda yapılan Emekli Sen toplantısına 18 emekli katıldı. Emekli Sen Başkanı Sait Dayıoğlu; “sendikalı arkadaşlarımızın kent sorunlarına da çözüm odaklı katkı sunabilmesi için EKK Emekliler Meclisi oluşumunu başlattık” dedi.

Toplantıya EKK Genel Sekreteri Arif Kuday ile Yürütme Kurulu üyesi Av. Mertcan Yalçın ve Ayhan Fırtına da katıldı. Ziya Gökerküçük de Kent Konseyleri ve Meclisleri anlattı. Gökerküçük; “Kent Konseyleri çatısı altında kente dair her türlü olumlu çalışma yapılabilir. Kentleri korumak ve geliştirmek idareciler kadar kentlilerin de görevleri arasındadır. Evlerimiz özel mekânlarımız olup nasıl koruyor isek kentin ortak alanları da bizim mekânlarımızdır. Ortak alanlar hepimizin ortak alanlarıdır. Buralardan yararlanma tercihlerini biz kentliler olarak belirleyebiliriz” dedi.

Kent Konseylerinde Meclis oluşturulması konusunda da Gökerküçük hukuki süreci açıkladı: “En az 15 kişi bir amaç için bir araya gelir. Bu amaç; bir grubu, mücadele alanını, mahalleyi, yaş grubunu kapsayabilir. Örneğin çocuk, gençlik, kadın, mahalle, çevre gibi. Emekliler de bir grup olarak kentte yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini tespit ederek ilgili makamlara EKK aracılığı ile ulaştırma amacını taşıyabilir. Kurucular kurulu gerekli hazırlığı yaparak EKK Yürütme Kurulu’na verir. EKK yürütme kurulu da ilk genel kurulda meclisleri ve çalışma ilkelerini onaylar.”

Arif Kuday da; Edirne nüfusunun yaşlı olduğunu ve bu kesimin ortak sorunlarına çözüm üretmede örgütlü olmanın yararlarını anlattı.

Karşılıklı sorular soruldu, yanıtlar verildi ve bir yürütme kurulu oluşturularak on beş gün sonra yeniden toplanma kararı alındı. Sayının arttırılması, meclisi daha iyi anlama, meclis olarak neler yapabiliriz konularında hazırlıklar yaparak bir sonraki toplantıya gelme çağrısı yapıldı. Aynı toplantının sonunda, Gazeteci Sevcan Kalıpçinden Elmacı Disk-Emekli-Sen ‘e üye oldu.

EKK Emekli Meclisi kurucular kurulu içinden beş kişilik bir yönetim ekibi belirledi. Emekliler Meclisi Kurucular Kurulu yönetimi tamamı kadınlardan oluştu.

Başkan; Ayşe Çotuk, Üyeler: Remziye Tabakçı, Reyhan Kıranlar,  Hatice Batı ve Sevcan Kalıpçinden Elmacı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.