DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055620-1,08%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Emekliye hükümet yardım yapamıyor, Edirne adayı yapacak”

“Emekliye hükümet yardım yapamıyor, Edirne adayı yapacak”

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Sedefçi, AK Parti Adayı İba’nın ETSO Meclisi’nde ‘Benim Edirne’ye değil Edirne’nin bana ihtiyacı var’ sözleriyle kendini Kaf Dağı’nda gördüğünü söyledi.

ABONE OL
8 Mart 2024 19:06
“Emekliye hükümet yardım yapamıyor, Edirne adayı yapacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, AK Parti adayı Belgin İba’nın ETSO Meclis toplantısındaki, “Benim Edirne’ye değil Edirne’nin bana ihtiyacı var’’ sözleri üzerinden yüklendi. Sedefçi, AK Parti Adayı İba’nın kendisini Kaf dağında gördüğünü kaydederek, emeklilerle ilgili vaatlerine yönelik ise, “Ya kardeşim, hükümet emekliye sahip çıkamıyor, emekliyi eziyor ve açlığa mahkûm ediyor. Sen kalkmış hükümetin yapmadığını ‘ben yapacağım’ diyorsun.” sözleriyle eleştirdi.

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve Milletvekili Mehmet Akalın ile birlikte gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Tecrübeleriyle yeniden Edirne Belediye Başkanlığına aday olduğunu anlatan Sedefçi, AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın, ETSO meclis toplantısında sarf ettiği sözleri hatırlatarak, “ETSO’da meclis toplantısında tüm adayları davet ederek konuşma yaptırıyorlar. AK Parti adayı ETSO’ya gidip yaptığı konuşmada; ‘Benim Edirne’ye değil Edirne’nin bana ihtiyacı var’ demiş. Kendisini Kaf Dağı’nda görüyor herhalde. Bu ifadeler kimseye yakışmaz. Herkesin Edirne’ye ihtiyacı var. Edirne bizim sevdamızdır.”dedi.

SANAYİ SİTESİ ARSASINI TOKİ’Yİ VERECEKMİŞ

AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın sanayi sitesini kaldırıp yerini TOKİ’ye vereceğini ifade ettiğine işaret ererek,  “Bu ifadeye şiddetle karşıyım. Biz buna izin vermeyiz. Ben sanayi esnafı ile görüştüm. Kendileriyle konuşarak bu duruma karar vereceğimizi söyledim. Esnafın dediklerini yapacağız. Esnaf ne derse belediye başkanı onu emir kabul edip yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

HÜKÜMETYAPAMIYOR, EDİRNE ADAYI YAPACAK  

AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın emeklilere yardım edeceği yönündeki vaadini hatırlatan Hamdi Sedefçi, “Vaatlerimiz arasında emeklilerimize yönelik projelerde vardı. Dün baktım İba, emekliye yardım edeceğiz diyor. Ya kardeşim, hükümet emekliye sahip çıkamıyor, emekliyi eziyor ve açlığa mahkum ediyor. Sen kalkmış hükümetin yapmadığını ‘ben yapacağım’ diyorsun. Hadi canım sen de. Böyle bir yalan olamaz.”dedi.

LÜKS ARAÇLARLA KAMPANYA YAPIP, FAKİRE SAHİP ÇIKILMAZ

Şükrüpaşa Mahallesi’nde bir dernekte sohbet toplantısı yaptıklarını, kendilerinin paralı adamlarla gidip kahvelerde, derneklerde toplantı yapmadığının altını çizen İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi, “Yevmiye ile yanımızda insan taşımıyoruz. Biz inanmışlar, başarıya susamışlar, Edirne sevdalısı insanlarla ziyaretlerimizi yapıyoruz. Kahveye girip konuşup çıktık. Sayın İba 100 kişi ile geldi, süslü püslü makyajlı kadınlar, altlarında son model arabalarla içeriye girdiler. Milletin karnı açken, tenceresi kaynamazken bunlar lüks araçlarla seçim kampanyası yapıp bir de fakirlere sahip çıkacağız diyorlar, halka yalan söylüyorlar.”dedi.

ANKARA’NIN TALİMATI İLE MUSTAFE KEMAL KARŞITI POLİTİKALAR

AK Parti’nin Edirne’yi Ankara’dan gelen danışmanlarla yönetmeye çalışacaklarını anlatan Sedefçi, “Edirne sonuçta AK Partili adaya oy verirse, Ankara’nın talimatları ile Mustafa Kemal karşıtı politikalarla hizmet vermeye çalışacaklar. Edirne bu konuda dikkatli olup, Cumhuriyet’in kentine sahip çıkmalıdır. Edirne’de güneşler doğmalı” diye konuştu.

İYİ Parti Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, CHP adayı Filiz Gencan Akın’ın Menzilahir Mahallesi’nde hayatını kaybeden bir genç kızımız rahmetli olduğu gece seçim çalışması yapmasını da eleştirdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.