DOLAR 32,5390 0.12%
EURO 34,9333 -0.13%
ALTIN 2.455,100,80
BIST 9.889,261,78%
BITCOIN 20881640,60%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emniyete araç desteği

Emniyete araç desteği

ABONE OL
24 Mayıs 2023 10:25
Emniyete araç desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de iş insanlarının desteğiyle, Edirne Emniyet Müdürlüğüne hibe edilen 21 ekip araç için tören düzenlendi. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen tören saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törene Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez çok sayıda iş insanı ve emniyet personeli katıldı.

“ASAYİŞ SON DERECE ÖNEMLİ

Törende konuşan Edirne Valisi Kırbıyık, Edirne’nin coğrafi konumu, konjonktürel yapısı ve demokratik yapısı gibi unsurlar nedeniyle asayişinin son derece önemli bir başlık olduğunu belirterek, “Bir yanda 300 kilometreyi bulan gerek Bulgaristan gerek Yunanistan milli sınırlarımız, bir yandan 6 ayrı sınır kapısından 4’ü kara sınır kapısı olmak üzere yurt dışından gelen misafirlerimiz özellikle yaz döneminde gelen gurbetçilerimizin oluşturduğu yoğunluk, bir yandan genç özellikle üniversiteden kaynaklı olarak 40 binin üzerindeki üniversite öğrencimizin ilimizde oluşturduğu genç hareketliliği, diğer yanda özellikle yaz aylarında güney bandında sahil bandında meydana gelen turizm hareketliliği, gerçekten ilin kendi ölçeğinde üzerinde bir hareketlilik oluşturuyor. Bu hareketliliğin doğru şekilde yönetilmesi doğru şekilde takip edilmesi, kontrol altında tutulması son derece önemli” dedi.

“21 ARAÇ EDİRNE’NİN ASAYİŞİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Gerek İl Emniyet Müdürlüğü gerek İl Jandarma Komutanlığı’nın sahada var güçleriyle mücadele ettiklerini belirten Vali Kırbıyık, “Gerek asayiş olaylarına gerek terör boyutuyla gerek uyuşturucu ve diğer bazı suçlarda hakikaten son dönemde yüzümüzü güldürecek sonuçlarda elde ediyoruz. Geçen yılın aynı döneminde kıyasladığımızda asayiş olaylarında bir azalma trendine girdiğini görüyoruz. Yine evden hırsızlık olaylarında benzer süreçlere doğru ilerliyoruz. Tabii bu başarının elde edilebilmesinin birden çok faktör var. Bunlardan bir tanesi muhakkak personel gücünüzü, kuvvetinizi en üst düzeyde tutmanız. Her 2 birimimizle de sağ olsunlar gerek genel müdürlük gerek genel komutanlık, Edirne emniyetinde Edirne jandarmasında mümkün olan en güçlü durumda tutmak için gerekli planlamalar ve takviyeler yapılmalı. Bir de tabii işin burada gerek araç, gereç ve diğer ekipman boyutuyla tam olarak hazır olmak ve 7-24 saat esasına göre bu görevi sürdürme boyutu var. Bu noktada da sağ olsun Bakanlığımızla, Genel müdürümüzle, genel komutanlığımızla tüm imkanlarını seferber olduk. Ama dediğim gibi bu tarz illerde bazen olağanın dışında da ilave katkılar almak önemli bir durum oluşturuyor. Bir gereksinim oluşturuyor. Bu gereksinim tespit ettiğimiz için siz değerli arkadaşlarımıza, iş dünyasının çok kıymetli mensuplarına bu sorunumuzu iletme gereği hissettik. Ben 3 ilçemizde de İpsala’da yaşamda da Uzunköprü’de toplantılar sizlerle bir araya geldik. Genel durumu aktardık ve aslında biraz da işi sizin vicdanınıza ve kanaatinize bıraktık. Sağ olun bize de çok fazla yük oluşturmadan tek tek belki koşturma da sağlanmaksızın her 3 ilçemizde ve diğer birimizin genelinde diğer noktalarda bizim beklentimizin de üzerinde bir katkı sağlandı. Bildiğim kadarıyla 21 yeni araç tedarik edildi. Tabii burada kendi imkanları itibaren polis güçlendirme vakfı mütevelli avantajı da bizim için büyük bir fırsat oldu. Bu 21 araç Edirne’nin asayişini gerek Edirne merkezi için, gerekli ilçelerimiz boyutuyla ciddi bir katkı sağladı. O noktada bunun çok önemli bir adım olduğunu değerlendiriyoruz. Bu adıma katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İL EMNİYETİNE KAZANDIRILAN BU ARAÇLAR POLİS VATANDAŞ İŞ BİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEDİR”

İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar da müdürlüğün her kademesinde görev yapan personel ile üstün bir vazife anlayışıyla ülkemize ve kente yakışan bir güvenlik hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Bununla beraber devlet, vatandaş iş birlikleri ve paydaşlıkları fazlasıyla önem arz etmektedir. 6 Şubat’ta meydana gelen ve ülkece yüreklerimizi sarsan depremlerde iş birliklerinin ve dayanışma ruhunun önemini bir kez daha idrak ettik. Türk Polis Teşkilatı, halkla ilişkiler faaliyetlerini önceleyen ve proaktif polislik anlayışını önemseyen bir perspektife sahiptir. Suç oluşmadan önceki emniyetli ortamı sağlamak biraz da iş birlikleriyle mümkündür. Halkımıza sunmuş olduğumuz hizmetlerde polis, vatandaş iş birliği, her konuda bizler için büyük önem arz etmektedir. Polis halk ilişkileri ne denli etkili olursa, kentimizin huzuru ve emniyeti de aynı şekilde etkin olacaktır. İşte bu noktada Edirneli iş insanlarımızın yapmış olduğu bağışlarla İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesine kazandırılan yeni hizmet araçlarımız, polis vatandaş iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Emniyet Müdürlüğümüze yapılan bu destek her yönüyle Edirne halkımıza geri dönüşü olacak bir hizmettir. Yaşadığımız zamanın gerisinde kalmamak, zamanın ruhunu yakalamakla mümkündür. Kamu hizmetlerinde zamanın ruhunu yakalamak da zamanın teknolojisine uyum sağlamakla mümkündür. Etkin ve verimli bir teşkilatın eğitim, bilgi, beceri seviyesi ne olursa olsun araç gereç ve teknolojik imkanlar bakımından çağına yakışır şekilde uygun olması gerekir. İl emniyet müdürlüğümüz bünyesine kazandırılarak halkımızın hizmetine sunulan yeni araçlarla daha da güçlenerek sokaklarımızdaki devriye hizmetleri ve dolayısıyla sokaklardaki personel sayımız da artacak. Kentimizin huzurlu, halkımızın güvenliği Kamu düzeninin devamı için yürüttüğümüz çalışmalar da sahada gözlemlenebilir ölçüde performans artışı sağlayabileceğiz. Il Emniyet Müdürlüğümüz araç filosuna kazandırılan yeni hizmet araçlarımızın alın bizlere öncülük eden, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Valimiz Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık olmak üzere, Keşan Kaymakamımız sayın Cemalettin Yılmaz’a, Uzunköprü Kaymakamımız Sayın Onur Kökçü’ye, İpsala Kaymakamımız Sayın Ömer Sevgili’ye Keşan, Uzunköprü ve İpsala ilçe emniyet müdürlerimize, Edirne il merkezinde ve ilçelerimizdeki iş insanlarına şahsım ve teşkilatımız adına teşekkürü borç bilirim. Bu duygu ve düşüncelerle İl Emniyet Müdürlüğümüz araç filosuna kazandırılan yeni hizmet araçlarının teşkilatımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan toprakları uğruna ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman Gazilerimizi şükranla yad ediyor, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye sonlandırdı.

Konuşmaların ardından araç hibe için katkıda bulunan iş insanlarına plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Salonda gerçekleşen törenin ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ilk aracı polis memuruna anahtar teslim ederken, iş insanları da temsili olarak anahtarları emniyet mensuplarına teslim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.