DOLAR 32,5483 0.01%
EURO 35,0446 0.46%
ALTIN 2.429,130,26
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2089506-3,86%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emre Promet güven tazeledi

Emre Promet güven tazeledi

ABONE OL
4 Kasım 2022 10:30
Emre Promet güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanlığı 1.Olağan Genel Kurulu Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Genel Kurula Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, AK Parti Edirne İl Teşkilat Başkanı Rasim Özgün, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ayhan Dinç, T.Ü Tıp Fakültesi Hastane Müdürü Muzaffer Tudan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul Divan Başkanlığı’na Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, Divan Başkan Yardımcıları Öz Sağlık İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Elif Sağlam ve Öz Sağlık İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Recep Esen, Katip Üyeliğe Öz Sağlık İş Sendikası Kırklareli Şube Başkanı İbrahim Arı seçildi.

“SİZİN AİLENİZ BİZİM EMANETİMİZ ALTINDADIR”

Sadece üyelerin değil, üyelerin ailesinin de Öz Sağlık İş Sendikası güvencesi ve emaneti altında olduğunu kaydeden Devlet Sert “Üyeme karşı sorumluluklarım var ama başka sorumluluğumda var. Sizin çocuklarınız, aileniz bizim emanetimiz altındadır. Eğer Allah göstermenin benim üyemin vefatı halinde onlara bakacak kimsesi yoksa onların ihtiyaçlarını karşılamakta bizim sorumluluğumuz altında. Allah’a şükür sosyal devlet anlayışı içinde engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacı sağlanıyor. O yüzden biz üyelerimizi Öz Sağlık ailesi olarak bakmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“EYT’YE SENDİKAL ANLAMDA DESTEK VERİYORUZ”

EYT konusuna değinen Sert “EYT konusuna sendikal anlamda elbette ki destek veriyoruz. Ama bir taraftan da birileri mutlu olurken, diğer tarafta 696 ile kadroya geçen arkadaşlarımızın zorunlu emekliliği konusunda da endişelerini taşıyoruz. Madem bu arkadaşlarımız kamu işçisi oldu, İŞKUR üzerinden girenlere öyle bir kayıp söz konusu değil, eski kadrolu arkadaşlarımıza değil ama 696’da zorunluluğu gelen arkadaşlarımız direkt emekliliğe sevk ediliyor. Çalışanımızın en verimli olduğu ve en genç olduğu çağda tecrübeli olduğu alanda arkadaşlarımızın emekliliğe sevk edilmesini de şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu çifte standarda dur demenin vakti geldi. İnşallah bir tarafta EYT’de mutluluk yaşanırken diğer tarafta zorunlu emeklilikte huzur olmaz. Bunun çözümü Öz Sağlık-İş Sendikamıza ve Hak-İş’imize düşecektir. Bu konuda da gerekli çalışmayı yapıyoruz” dedi.

“AVUKAT OLUN DEMİYORUM AMA İŞ HUKUKUNDA KENDİMİZİ GELİŞTİRELİM”

Üyelere toplu sözleşme ve iş hukuku konusunda kendilerini geliştirmesini isteyen Devlet Sert “Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Biz birbirimizi eğiteceğiz. İş Hukukunda toplu sözleşme mevzuatından, temsilciler olarak lütfen kendimizi geliştirelim. Bir üyeniz size sorduğunda ben bunu bilmiyorum bir şube başkanıma sorayım demeyin. Avukat olun demiyorum ama iş hukukunda bize lazım olan ne kadar hak hukuk varsa bunları öğrenelim arkadaşlar. Deniz kenarlarında selfie yaparak değil, yemek masalarını çekerek değil. Sosyal medya gerçekten çok önemli doğru algılarla teknolojiyi iyi kullanırsak gerçekten önemli. Silah kötüdür ama zamanında kullanırsan önemli bir güçtür. Doğruluktan ayrılmayacağız. Hak İş İl Başkanı olarak Öz Sağlık İş Sendikası Başkanlığı ile iş kolları birleşmesiyle birlikte birlik beraberlik içerisinde Emre Promet güzel işler yaptı. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

“ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKAMIZ HER DAİM VAR OLACAK”

Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet “Bugün Edirne şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Atamalardan, seçimlere kadar gelmiş bu yolculuk sendika için bir demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuk. Çok emek verdik. Gece gündüz sahada kurumlarımızda, iş yerlerimizde, üyemiz olsun ya da olmasın. Tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya dertleriyle dertlenmeye, hüznünü, sevincini paylaşmaya çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz. Başarı çalışanlarındır, düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenabı Hakk’a, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir. Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izniyle Öz Sağlık İş Sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak. Sağlık ve sosyal hizmet işçileri çatısı altında her daim huzurlu ve mutlu kazası olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bunun sürekliliği için heyecanımızı, enerjimizi yüksek tutuyor, çabamızı her geçen gün arttırarak yol almaya devam ediyoruz. Değerli kıymetli misafirlerimiz. Bu özel günümüzde elimizi tuttuğunuz, yüreğimizdeki heyecana varlığınızla ortak olduğumuz ilk kez yaptığımız kongremizin demokratik güzelliğini bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyoruz. Hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olsun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Öz Sağlık İş Edirne Şube Başkanlığı’na Emre Promet, Şube asil üyeleri İsmail Kurtuluş, İsmail İbirli, Şube Yönetim Kurulu Yedek; Ayşe Eldem, Erdinç Engin, Gülşen Çayır, Şube Denetleme Kurulu Asil; Hamdiye Şen, Gökhan Aslan, Burcu Promet, Şube Denetleme Kurulu Yedek ; Özgür Dost, Ali İbrahim Duvan, Tuğçe Akagün seçildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.