DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2059422-0,63%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

En lezzetli ve eğlenceli festival başladı

En lezzetli ve eğlenceli festival başladı

ABONE OL
7 Ekim 2023 10:51
En lezzetli ve eğlenceli festival başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En lezzetli ve en eğlenceli festivallerden olan Edirne Bando ve Ciğer Festivali başladı. Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla düzenlen festivale birçok ülkeden bando ekibi katılırken, festivalin son günün de vatandaşlara tava ciğer ikram edilecek.

Edirne Belediyesi tarafından “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali başladı. Festivalin açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çeleklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İnsanlığın ve tarihin kadim şehri Edirne’de, Osmanlı’nın 2. Başkenti, Cumhuriyetin yıkılmaz ve sarsılmaz Batı kalesi Edirne’de her gün daha da güzel daha da iyi şeyler yapmak istiyoruz. Edirne’nin tanıtımında önemli rol oynayan festivallerimizden biri bugün bir kez daha Edirnelilerle ve Türk Milletiyle buluşuyor. Bu festivale destek veren bandolarımıza, bandocularımıza çok teşekkür ediyoruz. Bandolarını Edirne’ye kadar gönderen tüm belediye başkanlarına gerek ülkemizden gerekse balkanlardan tümüne Edirne halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Elbette o Edirne efsanesini yaratan değerli ustalarımız, değerli ciğer ustalarımız onlara da minnetlerimizi sunuyoruz. Çünkü Edirne’nin tanıtımında gerçekten çok önemli yeri doldurulamayacak bir iş yapıyorlar. Sağ olunuz, var olunuz. O hünerli elleriniz hiç dert görmesin ustalar. Açılıştan sonra hem bandomuz hem de konuk bando ekiplerimiz şehrimizin çeşitli yerlerinden başlayarak üç gün boyunca kendi kültürlerini kendi ezgilerini Edirne halkıyla ve Edirne’ye gelen konuklarımızla, misafirlerimizle buluşturacaklar. Cumartesi ve Pazar günüde o lezzetli ciğerimiz ustalarımız tarafından tüm konuklarımıza sunulacak, ikram edilecek. Festival nedeniyle Edirne’ye gelen ve gelecek olan tüm konuklarımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyoruz. Edirne’de bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da Edirne’nin isminin sınırları aşan bir şehir olmasının önemini, değerini herkese anlatmaya devam edeceğiz. Edirne’yi seviyoruz, Edirne’ye aşkla hizmet etmeye devam edeceğiz. Festivalimiz hayırlı olsun. Edirne’ye Gel Ciğerimi Ye diyoruz” ifadelerini kullandı.

Gürkan’ın konuşmasının ardından Edirne Belediye Bandosu sözü ve bestesi Beyazıt Sansı’ya ait olan Tava Ciğer Marşı’nı çaldı.

Açılışa belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile ciğerci ustaları katıldı.

Program Saraçlar Caddesi’nde bando ekiplerinin mini tanıtım ve gösterilerinin ardından son buldu.

FESTİVALDE BUGÜN

Festivalin bugün yapılacak ikinci bölümünde ise saat 11.30’da iki köprü arasında toplanacak olan kortej buradan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın En Büyük Tavası’nın bulunduğu Karaağaç yolundaki alana kadar yürüyecek. Ekipler, Rekor Tava’nın önünde mini bir konser verecek. Saat 14.00’te ise Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde Ciğer ve Biber Söyleşisi gerçekleştirilecek. Müzik şöleni Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde devam edecek.  7 Ekim Cumartesi Günü 16.00’da Edirne Belediyesi Oda Orkestrası “7 Dilde Şarkılar” isimli konseri ile festivale renk katacak. Bando ekipleri ise saat 17.15’te Karaağaç Tren Garı girişi, T.Ü. Ayşekadın Yerleşkesi Karşısı 1. Sokak, Baca Evleri önünde; saat 20.00’de ise Saraçlar Caddesi’nde konser verecek.

ACI BİBER VE CİĞER YEME YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Festivalin yarın ki programı ise saat 16.00’da Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek, çelenk sunum programı ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej Saraçlar Caddesi’ne hareket edecek. Burada gerçekleştirilecek olan açılış konuşmalarının ardından sözü ve bestesi Beyazıt Sansı’ya ait olan Tava Ciğer Marşı okunacak.

Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Acı Biber ve Ciğer Yeme Yarışması düzenlenecek. Acı Biber Yeme Yarışması’na katılan ve en çok acı biberi yiyerek, birinci olan yarışmacıya 5 litre Ayçiçek yağı ve 5 porsiyon ciğer ikramı edilecek. Edirne Tava Ciğeri Yeme Yarışması’na katılan ve birinci olan yarışmacı da 5 litre Ayçiçek yağı ve 5 porsiyon ciğer ödülünün sahibi olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.