DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20735960,99%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enez Sempozyumu başlıyor

Enez Sempozyumu başlıyor

ABONE OL
6 Eylül 2023 11:42
Enez Sempozyumu başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi, Edirne ve ilçelerini ele alan sempozyumlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 07-09 Eylül 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu, Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi iş birliğinde “Enez Sempozyumu” düzenlenecek.

Trakya Üniversitesi, “Her Yönüyle İpsala” “Her Yönüyle Havsa”, “Her Yönüyle Uzunköprü”, “100. Yılında Keşan Sempozyumu” ile başladığı sempozyumlar dizisine “Enez Sempozyumu” ile devam ediyor. Köklü bir tarihe sahip Enez, ilk defa Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı bilimsel bir etkinlikle ele alınacak.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu, Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek sempozyumda Enez, farklı disiplinlerce kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. Enez’in sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik, tarihi, coğrafi ve çevresel zenginliklerinin paylaşılacağı sempozyumun Enez’e ve Trakya bölgesine önemli bilimsel katkılar sunması bekleniyor.

Birçok farklı disiplinlerden bildirilerin sunulacağı, özel oturumlar ile yerel halkın ve üniversite öğrencilerinin bilgilendirileceği sempozyum, farklı üniversite ve kurumlardan alanında uzman pek çok bilim insanı ve araştırmacıyı Enez’de bir araya getirecek. Ayrıca sempozyum kapsamında sunulacak bildiriler, Trakya Üniversitesi tarafından kitap haline getirilerek basılacak.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne ve ilçelerini tarihi, coğrafi, kültürel ve sosyo-ekonomik açıdan ele alan ve potansiyelini ortaya koyan etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, bu doğrultuda gerçekleştirdikleri sempozyumlara bir yenisini ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Enez tarihi ve doğal güzellikleri ile Edirne’nin en önemli ilçelerinden birisi. Tarih boyunca değerini koruyan ve eşsiz güzellikleri ile ön plana çıkan Enez’i daha ileri noktalara taşımak ve marka değerini artırmak istiyoruz. Bu konuda Enez’i tüm yönleriyle ele alacak, değerlerini ve potansiyelini gün yüzüne çıkaracak bilimsel bir etkinlik planladık. Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi iş birliği içinde düzenleyeceğimiz sempozyumun ilçemize, Edirne’mize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Sempozyuma emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.