Edirne İl Özel İdaresi, kırsal kalkınma ve tarımsal verimliliği artırma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Enez’in Abdurrahim Köyü’nde 3 bin dönüm araziyi suyla buluşturacak kapalı sistem sulama hattı çalışmalarını tamamladı. Aynı zamanda Havsa ilçesine bağlı Habiller Köyü’nde de içme suyu şebeke hattı yenilendi.
İl Özel İdaresinin, kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında Enez’in Abdurrahim Köyü ile Havsa’nın Habiller Köyü’nde iki önemli projeyi tamamladı.
2025 yılı yatırım programı kapsamında hayata geçirilen Enez Abdurrahim Köyünde 3 Kapalı Sistem Sulama Hattı yapım çalışmaları tamamlandı. Modern sulama teknikleriyle hem su tasarrufu sağlanacak hem de ürün verimliliği artacak projeyle birlikte 3 bin dönümlük arazinin verimli şekilde sulanması mümkün hale geldi.
HABİLLER KÖYÜ’NE YENİ İÇME SUYU HATTI
İl Özel İdaresi’nin altyapı çalışmaları sadece sulamayla sınırlı kalmadı. Havsa ilçesine bağlı Habiller Köyü’nde yer alan içme suyu şebeke hattı da 2025 yatırım programı kapsamında yenilendi. Yapılan çalışmalar sayesinde köy halkının daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşması hedefleniyor.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
21 Eylül 2026GÜNCEL
21 Eylül 2026GÜNCEL
21 Eylül 2026GÜNCEL
21 Eylül 2026GÜNCEL
21 Eylül 2026GÜNCEL
21 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
21 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).