DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20900530,12%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eren, “Akla aykırı bir karar”

Eren, “Akla aykırı bir karar”

ABONE OL
22 Nisan 2021 12:49
Eren, “Akla aykırı bir karar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren, Edirne İl Özel İdaresi’nin 13 bin metrekare alanın özel sektöre devredilmesine değinerek, “Kentimizin en yoğun insan ve araç trafiğiyle dikkat çeken bir bölge olduğu için kabul edilemez, akla aykırı bir karardır” dedi.

Edirne İl Özel İdaresi’nin Talatpaşa Caddesi üzerinde bulanan 13 bin metrekare alanı ile ilgili ticaret+turizm plan değişikliğine gitmesine Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) tepkisi sürüyor.

“KABUL EDİLEMEZ”

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren de yaptığı açıklamada “Edirne İl Özel İdaresi’nce yapılan plan değişikliğiyle Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü’nün yanındaki 13 bin metrekare alanın özel sektöre devredilmesi, kentimizin en yoğun insan ve araç trafiğiyle dikkat çeken bir bölge olduğu için kabul edilemez, akla aykırı bir karardır” dedi.

“TARİHİ TEKERRÜR ETTİRECEK MİSİNİZ?”

Geçmiş yıllarda şimdiki Erasta AVM’nin bulunduğu yerin, otogarın şehir dışına taşınmasının ardından halkın ağaçların altında oturup soluklanabileceği son yerlerden olmasına rağmen, hileli yöntemlerle özel sektöre devredildiğini öne süren Eren, “Şimdi bu kararı alanlara soruyoruz; kamu yararı yerine bazı şahısların yararı öncelenerek yine tarihi tekerrür ettirecek misiniz?” dedi.

“KİMLERİN RANTINA KURBAN EDİLECEKTİR?

Eren, Söz konusu alanın, ‘turizm amaçlı konaklama ihtiyacı’ denilerek betonlaştırılması yerine kamunun yani halkın yararına yeşil alanlar, ücretsiz de kullanılabilecek parklar olarak düşünülmesi gerekirken; yine kimlerin rantına kurban edilecektir? Alanın plansız ve sıkıştırılmış hali de düşünüldüğünde; bölgede açık ve yeşil alanlarda yaşanabilir çevreler oluşturmak, ekolojik dengeyi korumak ve kentlinin doğa ile buluşmasını sağlamak adeta ilaç gibi gelecektir” dedi.

“YEŞİL ALAN KULLANIMI YERİNE ÖZEL ŞİRKETLERE DEVREDİLMEK İSTENİYOR”

Namık Kemal Üniversitesi’nin 2015 yılında yeşil alanlar üzerine yaptığı kent ölçeğinde kişi başına düşen yeşil alanların 14 metrekare olması gerektiği açıklamasına değinen Eren, “Edirne’de 1 metrekarenin altında kalan çok mahalle olduğu ve bu değerlerin yıllar içinde yapılaşmaya açılarak düştüğüne halk olarak tanık olmaktayız. Bu kadar çok hızlı yapılaşmaya karşılık kamu kurumuna ait bir alan niçin halkın ücretsiz yeşil alan kullanımı yerine özel şirketlere devredilmek isteniyor?” dedi.

“PLANLAR İPTAL EDİLEREK KAMU YARARI GÖSETİLSİN”          

Eren, İl Özel İdaresi’nin kamu yararına karar alması, 13 bin metrekarelik bu alanı yeşil alan olarak değerlendirmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi; “Aksi taktirde o bölgede kalan son alan da geçmişte bir belediye başkanının kentimize karşı işlediği suçla kentin kalbine saplanan Erasta AVM gibi betonlaştırılarak ve araç trafiği kaosu yaratılarak; üstelik rant değeri oldukça yüksek ve halkın malı olan bir kamu varlığı, kişisel kazançların hizmetine sunulmuş olacaktır. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak kentimizin o bölgede son kalan söz konusu kamu malının, eğer uygunsa çevrede olmayan deprem toplanma alanı olarak değerlendirilerek de yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulmasını ve plan değişikliğiyle hedeflenen planların derhal iptal edilerek kamu yararı gözetilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.