DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.301,571,07
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930743,55%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eski bir gelenek yeniden canlandırıldı

Eski bir gelenek yeniden canlandırıldı

ABONE OL
21 Ocak 2023 13:56
Eski bir gelenek yeniden canlandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski bir gelenek Belediye’nin itfaiye ekibi ile yeniden canlandı.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, restorasyonu sona eren ve anahtarı teslim alınan keşan kent müzesi binasına türk bayrağını dikerek eski bir geleneği yeniden canlandırdı.
Şanlı Türk Bayrağı tüm Keşan’lıların hasret ile beklediği kent müzesi binasından dalgalanarak tüm Keşan’ı selamlayacak.
Kutlu mazin geleceğe köprü olsun Keşan.
Keşan Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Konuyla ilgili olarak düzenlenen ve 14.00 sıralarında başlayan basın toplantısına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Bayramoğulları Restorasyon Firması Sahibi Mehmet Bayram ve şirket yetkilileri Mustafa Şeker, Çağrı Bayram, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, Kontrol Ekibi Benhür Felek, Emre Aykut Yıldırım, Melek Meşe katıldı.

“RESTORASYON ÇALIŞMALARININ HER ANI TİTİZLİK İLE YÜRÜTÜLDÜ”

Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, “Bugün, heyecan ile beklediğimiz bir günü yaşıyoruz. Keşan’ımız için gurur verici bir an. Keşan’ımızın 100 yılını yaşatacak, Keşan Kent Müzemizin restorasyon çalışmaları bugün sona erdi. Kutlu bir maziyi kuşaktan kuşağa aktaracak, Keşan’ımızı çok farklı bir alana taşıyacak, kültür hayatımıza büyük katkıda bulunacak müzemizin bugün restorasyon tamamlama anahtarını yüklenici firmamızdan teslim alacağız. Bildiğiniz gibi bu serüven 2019 yılında göreve geldiğimizde başladı.
Malumunuz tarihi bir bina ve restorasyon çalışmalarının her anı titizlik ile yürütüldü. Sonrasında geçen süreçte ise müzemize binlerce envanter ve sözlü tarih çalışmaları kazandırıldı.” dedi.

“KEŞAN’IMIZDA YAPILAN TÜM YENİLİKLERE GETİRDİĞİMİZ VİZYONEL ANLAYIŞI RESTORASYON ÇALIŞMALARIMIZA DA YANSITTIK”

Keşan’ın 100’lerce yıllık birikimini en modern imkanlarla sergileneceği güne çok az bir zaman kaldığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi:
“Altını çizerek ifade etmek isterim; son dönemde Keşan’ımızda yapılan tüm yeniliklere getirdiğimiz vizyonel anlayışı restorasyon çalışmalarımıza da yansıttık. Bu titiz çalışmaların önemli bir nedeni daha var. Çünkü bu gördüğünüz yapı sadece bir müze olarak değil; yaşayan bir kültür kampüsü ve Keşan’ın çekim merkezi olacak. Ben bugün herkes adına Keşan için gururluyum…!
Gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimiz adına mutluyum bu onurun asıl mimarları, bizlere bu desteği, enerjiyi ve çalışma azmini veren sizlersiniz. Ben bu düşüncelerle; tüm hemşehrilerimi gönülden muhabbet ile selamlıyorum, sizlere destekleriniz için şükranlarımı sunuyorum. Keşan’ımıza ve yarınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Helvacıoğlu, restorasyon çalışmalarının yaklaşık 15 milyon TL mal olduğunu, Keşan Kent Müzesi çevre düzenlemesi işi ihalesinin ise 8 Şubat’ta yapılacağını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Mehmet Bayram, kent müzesinin anahtarını Mustafa Helvacıoğlu’na verdi. Helvacıoğlu ise Bayram’a restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütülmesinden dolayı plaket takdim etti.

HELVACIOĞLU, MÜZE BİNASININ ÇATISINA TÜRK BAYRAĞI DİKTİ

Daha sonra ise Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, restorasyon çalışmalarının tamamlanması nedeniyle müze binasının çatısına Firma Sahibi Mehmet Bayram ile Türk Bayrağı dikti. Keşan Kent Müzesi Binasına Türk Bayrağı dikerek eski bir geleneği yeniden canlandırdıklarını dile getiren Helvacıoğlu, “Hayırlı olsun. Keşan için gurur günü. Bayrağımızı binamızın çatısına diktik. Geçmiş ve gelecek arasında köprü olacak müze çalışmalarımızda önemli bir adımı daha attık. Mutluyuz gururluyuz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.