DOLAR 32,4973 -0.01%
EURO 34,8607 -0.38%
ALTIN 2.450,840,62
BIST 9.873,281,61%
BITCOIN 20861750,48%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf ve çiftçi virüs etkilerinden korunmalı

Esnaf ve çiftçi virüs etkilerinden korunmalı

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:26
Esnaf ve çiftçi virüs etkilerinden korunmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs nedeniyle atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Saadet Partisi Edirne il Başkanı Ali Demirkıran, virüs riskleri çerçevesinde Bulgaristan ve Yunanistan Kapılarının kapanması, İstanbul’dan gelen-gidenin olmaması sebebiyle esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.

Bu zor süreçte temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarının en az 3 ay ertelenmesini ve vergi alınmamasını isteyen Demirkıran sözlerini şöyle sürdürdü; “İşlerin neredeyse durduğu, hatta bazı işyerlerinin önlemler çerçevesinde kapatıldığı bir zamanda kiraların da büyük bir yük oluşturduğu açıktır. Bu süreçte Vakıflara ait dükkanlardan bir süreliğine kira alınmamasını, diğer esnaflara kira yardımı yapılmasını, esnafın kamburu olan kira stopajının da bir daha alınmamak üzere kalıcı olarak kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

Ali Demirkıran devamla, “Kriz etkilerinin azaltılmasına ilişkin kararlar arasında çiftçimize yönelik bir husus yok. Gerek iklim şartları gerekse girdileri her geçen gün artan çiftçimizin bu kapsama alınmamış olması, ‘acaba biz unutulduk mu’ şeklinde değerlendirilmiştir. Yaşanan olaylar göstermiştir ki, tarımsal üretim çok stratejiktir. Olağan üstü hallerde herkesin kendi derdine düştüğü durumlarda tarımsal üretim çok stratejik bir hal almaktadır. Çiftçimizin dertlerinin çözümüne ilişkin önlemlerin de acilen alınması vatan müdafaasının bir çeşididir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.