DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,7950 0.16%
ALTIN 2.498,180,57
BIST 9.454,42-0,74%
BITCOIN 21055075,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ETB ve ETSO’nun yardımı yola çıktı

ETB ve ETSO’nun yardımı yola çıktı

ABONE OL
9 Şubat 2023 11:16
ETB ve ETSO’nun yardımı yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından depremin yaralarını sarmak için başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Edirne Ticaret Borsası (ETB) ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) iş birliği ile hazırlanan yardım TIR’ı yola çıktı.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve ETSO Başkanı Sezai Irmak yaptıkları ortak açıklamada, geçtiğimiz gün sabaha karşı saat 04.17’de son bir asırda yaşadığımız en büyük felaketlerden birisi olarak merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen ve derinliği 7 kilometre ölçülen deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adana illerimizde de yıkıma yol açtığını ve derin üzüntüye neden olduğunu belirttiler.

Öztürk ve Irmak açıklamasında, TOBB tarafından, depremin yaralarını sarmak için AFAD koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 365 Oda ve Borsa ile üyeleri tarafından yapılan ayni yardımlar ve iş makineleri tırlarla deprem bölgesine gönderilmekte olduğunu ifade ederek, şunları söylediler;

“Deprem bölgesinden gelen taleplerde; jeneratör, iş makinesi, çadır, tüplü soba, ısıtıcı, battaniye, hazır yemek, konserve, sandviç, paket ekmek, kaban, bisküvi türleri, aydınlatma malzemeleri, kahvaltı paketleri, bebek maması, bebek bezi, yatak, yorgan, mont, ayakkabı, giyim eşyası, su, süt, bakliyat, gıda ürünleri, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

TOBB koordinasyonunda, Edirne Ticaret Borsası ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle hazırlanan elektrikli soba, kışlık kıyafet ve türlü ihtiyaç malzemeleri, deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere 07 Şubat 2023 Salı günü Edirne’den dualarla uğurlanmıştır. Ayrıca TOBB tarafından başlatılan kampanya kapsamında; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası tarafından nakdi yardım da gerçekleştirilmiştir.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.