DOLAR 32,5900 0.33%
EURO 34,8141 0.17%
ALTIN 2.509,171,01
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20924462,03%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ETUS tam kapasiteyle hizmet verecek

ETUS tam kapasiteyle hizmet verecek

ABONE OL
31 Ağustos 2022 10:55
ETUS tam kapasiteyle hizmet verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, 5 Eylül itibariyle tam kapasiteli hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu. Zafer Bayramı sebebiyle 1 Eylül şeklinde duyurdukları tam kapasiteli çalışmayı 5 Eylül’de başlatacaklarını kaydeden Giyik, “Geçen hafta bir 15-20 araç yükselttik. Yani 107-108 araç oldu. 5 Eylül’de 155, 19 Eylül’de de 189 araç sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. 5 Eylül’de okullar açılmasa da biz sisteme başlayacağız” dedi.

“5 EYLÜL’DE TAM KAPASİTEYLE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

1 Eylül’de başlayacakları tam kapasiteli çalışmaya 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle 5 Eylül’de başlayacaklarını kaydeden Başkan Hakan Giyik, “Öğrenciler Edirne’ye geldi. Ev evlerini, yurtlarını, yani kayıtlarını yaptırdılar. Çoğu online yaptırdı. Çoğu Edirne’mize gelerek ev seçti, yurt seçti. O şekilde geçen hafta bir yoğunluk vardı. Ama şu anda yine bir durgunluk söz konusu. Biliyorsunuz ki 19 Eylül’de üniversiteler açılacak. İlköğretimlerle beraber Edirne’nin yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Biz geçen yaptığımız basın açıklamasında 15 gün içerisinde tam kapasiteye geçeceğimizi söylemiştik. Biz bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı olması nedeniyle önce tüm ülkemizin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum ben. Pazartesi tam kapasiteye başlayacaktık. Ama tatil olması sebebiyle 5 Eylül Pazartesi gününe biz başlamayı planlıyoruz. Yani şu anda zaten çalışıyoruz. Artı araçlar da koyduk. Ama 5 Eylül’de tam kapasiteyle yolcularımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“KART MOBİLLER DEVREYE GİRECEK”

Yenilenen Kent Kart makineleri ve Kent Kart Mobil sisteminden bahseden Giyik, “Yoğunlaşmayla birlikte yeni makinelerimiz söz konusu. Yeni makineler takıldı araçlarımıza, tüm araçlarımıza. Çünkü eski makinaların verileri biraz bir iki saniye daha geç oluyordu. Kent Kart’la yaptığımız sözleşme ve anlaşmaya istinaden bunları da yenilemiş olduk bu arada. Şu andaki makinalarımızda tüm kredi kartları, tüm banka kredi kartları ve temassız kartlar kullanılabiliyor. Buradan vatandaşlarımızın bilgisi olması adına söylüyorum. Daha önceki basın açıklamamda da söyledim, Kart Mobil öğrencilerimize kart mobil uygulamasına başlayacağız. Ama okullara yetişir yetişmez onu çok net söyleyemiyorum şu anda. O yüzden kart mobiller devreye girecek. Onun haricinde şu anda Kent Kart’ın kendi mobil sitesi internet sitesi şu anda yeni olduğu için makinelerimiz onlar da uygulama yüklüyorlar. Onlar da üniversitelerin açılımına yakın devreye girer. Öğrencilerimiz veya vatandaşlarımız internetten Kent Kart Mobil’e girdiklerinde veya telefonlarına bu uygulamayı indirdiklerinde araçların nerede olduğunu görebilecekler. Yani kaç dakika bekleyeceklerini, duraklarda zaten mevcut güncellemeler yapılacak duraklarda da var aynı elektronik sistemler. O yüzden daha kolay bir yolculuk yapmış olacaklar. Beklemeyi minimuma düşüreceğiz. Yani bekleme olmayacak diye hedefliyoruz. O yüzden Eylül’de inşallah tam kapasiteyle sisteme başlamış olacağız. 5 Eylül’de okullar açılmasa da biz sisteme başlayacağız” dedi.

“5 EYLÜL’DE 155, 19 EYLÜL’DE 189 ARAÇ SAYISINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Araç sayısının günden güne artacağını ve duraklardaki güzergah bilgilerinin yenileceğini kaydeden Giyik, “Geçen hafta bir 15-20 araç yükselttik. Yani 107-108 araç oldu. 5 Eylül’de 155, 19 Eylül’de de 189 araç sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Ana arterlerde tüm duraklarda bilgiler mevcut. Ama yırtılmıştır, kopmuştur bilmiyorum. Onlar da eğer öyle bir zarar gördüyse onları tekrardan yenileriz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.