DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ETUS’ta maske verilsin talebi

ETUS’ta maske verilsin talebi

ABONE OL
5 Eylül 2020 12:54
ETUS’ta maske verilsin talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, kentte toplu ulaşımı sağlayan ETUS minibüslerinde maskesi olmayan vatandaşlara maske verilmesi gerektiğini belirterek, “Maskesi olmadığı için alınmayan yolcu yerine ‘maskesi olmayana maske vererek’ araca binilmesini sağlayan ETUS araçları kentin ve idarecilerinin saygınlığını arttıracaktır” dedi.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında birçok önlemler alındığını ve yeni uygulamaların hayata geçtiğini hatırlattı.

Yeni yaşam kurallarına uyumda kentlilerin yerel ve merkezi idarelerin önerilerine büyük ölçüde sadık kalmış olmasının hepimizin başarısı olduğunu belirten Gökerküçük, “Yine bilimsel yetkililerden öğreniyoruz ki bu salgından korunmak ‘kendimizi korumakla’ olacaktır. Bu da Maske, Mesafe ve Hijyenik kurallarına uyumla olacaktır. Salgının başladığı zamanlarda yerel ve merkezi kurumlarımızı maske dağıtma yarışına girmişlerdi ve bir olumluluk idi. Zamanla maske konusu gündem dışı olmuş ve maske edinme sadece vatandaşların derdi olup kişilere bırakılmıştır. Bilim insanlarının ve idarecilerimizin dediğine göre maske kullanımının sürekli olacağı görünüyor” dedi.

Özellikle çalışan ve toplum içinde olmak zorunda olan yurttaşların çok sık maske yenilemesi yapmak zorunda olduğuna dikkat çeken Gökerküçük, “Bu bir maliyet getirdiği kadar yoksul insanlarımıza bir yük olmaktadır. Bu durumda da moral çöküntü başlayabilmektedir” dedi.

Salgının yayılmasının önlenmesinde zorunlu olan maske, özellikle kent içi ulaşımda olmazsa olmazlarından olduğuna işaret eden Gökerküçük, “Kent içinde toplu ulaşımı sağlayan araçlara maskesiz binmek yasak olup mesafe kurallarına da uyulması zorunludur. Ancak bizlere gelen şikâyetlerin fazlalığından da anlıyoruz ki toplu ulaşım araçlarında maske yüzünden sık sık tartışmalar yaşanmaktadır. Birçok işyeri veya kamu kurumu kendi alanlarına giren kişilere girişte maske dağıtma ve dezenfektan sıvıları bulunan sağlıklı ortam yaratmayı görev bilmiştir. Olması gereken de budur” dedi.

ETUS araçlarına ‘maskesi olmadığı için alınmayan yolcu’ yerine ‘maskesi olmayana maske vererek araca binilmesini sağlayan ETUS araçları’ kentin ve idarecilerinin saygınlığını arttıracağına dikkat çeken Gökerküçük, “Bunun sonucunda kazanan kent ve ETUS olacaktır. Çünkü sağlıklı ortam yaratıldığını gören kentliler de özel araçlarını bırakacaktır ki bunun sonucunda kentte trafik yoğunluğu düşecek, kirlilik oranı azalacaktır.

Toplu taşıma sistemi (ETUS) yanında öğrenci, işçi, çalışan ve benzeri servis araçlarında da aynı özenin gösterilmesi ve bunun takibi önemlidir. Ulaşım araçlarında maske, mesafe ve hijyenik ortam kentin sağlığı açısından en önemli göstergedir. Bu ortamı sağlayacak olan ise bizlerin uygulamalara uyması kadar yetkili kurumların da denetimi ve maskeye, dezenfektan sıvılara kentlilerin ulaşımını sağlamaktır. Biz Edirne Kent Konseyi olarak; kentlilerden gelen gözlem ve talepleri değerlendirerek kentlilere kurallara uymalarını öneririz. Resmi ve özel kurum-kuruluşlar ile yerel-genel idarelerin de özellikle mağdur ve yoksul kesimlerin maske ve hijyenik sıvıya ulaşımının sağlanmasını bekliyoruz. Bu talebimiz ile ilgili dilekçemizi Belediyemize ve toplu ulaşım sistemi (ETUS) yönetimine verdik. Basın yoluyla da diğer ilgili kurumlara ve makamlara görevlerini yapmaları konusunda çağrı yapıyoruz. Ancak en önemli konu da kentlilerimizin kurallara uyması, önlemlerini alması ve yetkili birimleri görevlerini yapmaları konusunda uyarmalarıdır” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.