DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,920,21
BIST 8.971,341,87%
BITCOIN 22839181,30%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Firmalar, esnafa enerji desteği vermeli”

“Firmalar, esnafa enerji desteği vermeli”

ABONE OL
9 Şubat 2022 11:33
“Firmalar, esnafa enerji desteği vermeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Başkanı Süleyman Yaşagör, enerji fiyatlarındaki zamlardan en çok etkilenen esnaf grubu olan bakkallara, içecek ve dondurma firmalarının enerji desteği vermesi gerektiğini söyledi. Yaşagör, ayrıca hükümetin ticarethanelerin faturalarında 210 kilowatt kotasının 800 kilowata çıkarmasını beklediklerini dile getirdi.

24 saat açık kalan içecek ve dondurma dolaplarının son gelen zamlarla artık bakkalın belini büktüğü, gelen faturalar sebebiyle dolapları kapatmak durumunda kaldıkları öğrenildi.

İçecek ve dondurma firmalarının enerji maliyetinde bakkal esnafına destek olmaları konusunda talepleri olduğunu söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Başkanı Süleyman Yaşagör, hükümetin ticarethanelerin faturalarında 210 kilowatt kotasını 800 kilowata çıkarmasını beklediklerini dile getirdi.

“ESNAFLARIN FATURALAR’NDA KOTA 800 KİLOWATT’A KADAR ÇIKARILMALI”

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Enerji fiyatlarında  hükümetimiz tarafından çok büyük zam yapmalarından dolayı işletmelerimiz zor durumda. Çünkü her işletmemizde mevcut buzdolaplarımız var. Bazı ürünlerimiz raftan satılmamakta mecburen dolaba koyup satmaktayız. Meşrubat, alkol gibi ürünlerimiz sıcak satışı yapılmamakta. Dolayısıyla dolaptan satış yapıyoruz ve bu konuda da enerji fiyatlarının yüksek olmasından dolayı hem içecek grubu hem de dondurma firmalarının yetkilileri ile görüşüp enerji fiyatlarının konusunda işletmelerimize destek vermelerini talep ediyoruz. Bu konuda da işletmelerimiz tabi ki hükümetimizin de daha önceden 150 kilowatt saate kadar olan daha sonrada 210 kilowatt saate çıkan miktarında esnaflarımız adına ticaret hanelerine 800 kilowatt kadar çıkarılması beklenmekte. Dolayısıyla bu konuda Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in ulusal basında yaptığı açıklamaları takip ederek destekliyoruz. Bu anlamda da devamlı genel merkezle irtibat halindeyiz” dedi.

“FİRMALAR, BAKKAL ESNAFINA ENERJİ GİDERLERİNDE DESTEK OLMALI”

İçecek, dondurma gibi soğukta korunması gereken ürünler için firmalardan enerji tüketiminde destek beklediklerini kaydeden Yaşagör “Tabi ki bu arada dondurma satmak istemeyen esnaflarımız çoğunlukta. Firmalarla görüşmelerimiz de bir miktar destek olabileceklerini şu anda finans kurumuyla bu konuyu görüştüklerini ama net bir şekilde sonuç ifade etmediklerini gördük. Bizim beklentimiz bir an önce dondurma firmaları enerji konusunda bakkallara destek vermelerini bekliyoruz. Bu konuya içecek firmaları da dahil. İçecek grubu ve dondurmalara enerji tüketimine maruz kalıyor. 24 saat devamlı açık kalarak enerji tüketimi ile bakkal esnafına ayrıca bir yük yaratıyor. Bugünkü enerji fiyatlarından yüksekliğinden dolayı dolapları kapatmak zorunluluğunda kalıyoruz ki bu da müşteri ile aramızda sorun olmasını istemiyoruz. Firmalardan destek bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.