DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BIST 9.884,821,73%
BITCOIN 20909660,69%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fiyatları yüzde 100 arttı

Fiyatları yüzde 100 arttı

ABONE OL
29 Aralık 2021 10:29
Fiyatları yüzde 100 arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022’ye girmeye sayılı günler kala yılbaşında çam ağacı ve süsleme malzemeleri gibi ürünlerin fiyatlarında geçen seneye göre yüzde yüz artış yaşadığı görüldü. Yılbaşı çam ağaçlarının 85 liradan başladığını ve Türkler’in daha çok ilgi gösterdiğini dile getiren Ali Paşa Çarşısı esnaflarından Ayten Erişgen, yabancıların yılbaşı değil tesbih nazar boncuğu gibi eşyaları aldığını kaydetti.

Pandemide kapalı kaldıkları süreçte dükkan kiralarını ve satılmayan malların vergilerini bile ödediklerini söyleyen Erişgen, kendilerinin de şu an kiraları ödeyebildikleri için mutlu olduklarını ancak ileriyi göremediklerin belirtti.

“FİYATLAR YÜZDE YÜZ ARTTI”

28 yıldır Ali Paşa Çarşısı’ndaki dükkanlarında esnaflık yapan 63 yaşındaki Ayten Erişgen Yılbaşı süsleri olarak çam ağaçları, kafa süsleri, fanuslarımız var, hediyelik eşyalarımız var, Değişik hediyeliklerimiz var. Çam ağaçları 85 liradan başlıyor. Hediyelik eşyalarımızı da 29 liradan başlıyor. Fiyatlar geçen seneye göre yüzde yüz arttı.  20 liraya sattığımız fanuslar 40 lira oldu. Satışlar yerli müşterimiz hiç yok.  Yabancılara biraz satıyoruz. Tesbih, nazar boncuğu ve hediyelik eşya satışlarımız iyi gidiyor. Yılbaşı ağaçlarını yabancılar almıyor. Yabancılar, tesbih nazar boncuğu hediyelik alıyorlar. Şu anda ürünler pahalı, ucuz olsa daha çok satacağız” dedi.

“ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ”

Maddi açından tüm esnaflar gibi kendilerinin de sıkıntılı süreç yaşadığını ve artık ayaklarını yorgana göre uzattıklarını kaydeden Erişgen, “Kiramızı ödeyebildiğimiz için mutluyuz. Geçen sene kapalı dükkanlara kira ödedik. Vergilerimizi ödedik, Satmadığımız malın vergisini ödedik. Onları da emekli maaşımızdan ödedik. Şu anda biraz kendimiz toplayabildik. En azında malımızı alıp, kiramızı ödeyebiliyoruz. Bir ay sonra ne olacağını göremiyoruz. Önümüzü göremiyoruz. Önümüzdeki yıl ne olacağını bilemiyoruz. Bizde ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz. Böyle yapmazsak yapamayız. Giderlerimiz de arttı. Aidatlarımız ve kiralarımız çok yükseldi” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.